LFG.HU

nod20
hírekCimkek
Nagy késedelemmmel, de végre megjelent a Fires of Heaven.A FoH nagy részét Patrick Sweeny írta, miután egy meg nem nevezendő rendszerre nem adták ki a világot. Az EABA rendszer fejezeteit Greg Porter írta, az EABA, CORPS rendszer fejlesztője.

A FoH nem jellemző, hogy történetben vagy rendszerében sok meglepetést tartogatna. Viszont amit megírtak, rendesen és relatíve részleten megírták.

Nagyon dióhéjban a világ: A FoH világában az emberiség egy nagy háború után van. Ebben a háborúban géntechnikával kifejlesztett járványokat és gyilkosokat alkalmaztak. A háború után az emberiség újra összefog és egy új gazdasági és technológiai fellendülés veszi kezdetét, majd elindul a világűr felfedezése, ahol idegen lények relikviáira bukkannak. Ezek alapján a tudósok kifejlesztenek egy fénynél gyorsabb sebességre is képes hajtóművet. Az emberiség elkezdi kolonizálni a naprendszereket és több idegen fajjal is találkozik. Legtöbbjük barátságos (nem lő azonnal), egy semleges, egy pedig a kötelező “bogár vagyok és mindenkit kiírtok” fajtából (ők a Vornok), persze mindegyik egy kis csavarral. Miután a Vornok legyőzik az embereket a technológiai fölényükkel, érthetetlen okból távoznak. Az emberiség az idegen fajokkal létrehozza a United Worldsöt (Egyesült Világok) és elkezdenek felkészülni egy újabb invázióra. Itt kezdődik a Hősök Kora…

A rendszer az EABA rendszert használja. EABA egy d6-os alapú rendszer, amelyben a mindig a három legjobb kockát kell megtartani. Elég jól kidolgozott és a FoH minden olyan szabállyal rendelkezik, ami az alap EABA könyvben nincs (űrhajók közti harc, psi, stb). Az EABA alapkönyv megléte szükséges a FoH világhoz.

A könyv a maga 426 oldalával teljesnek mondható. Felszerelés, világleírás (naprendszerek, politika, stb.), űrutazás, szabályok, idegenek leírása, egy rövid kaland, stb. Az egyetlen negatívuma, hogy a grafika elég gyenge. Ennek ellenére szerepjátékosoknak sok időre kellemes szórakozást nyújt.

A könyv szó megtévesztő. Egyelőre csak PDF formában vásárolható meg 17$ért, de egy POD verzió is lesz a közeljövőben.

Linkek:
BTRC: http://www.btrc.net/

 
 

A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához