LFG.HU

HammerTimeCafe
solena
ismertetőCimkek
Élménybeszámoló a 2010. április 17-i szegedi szerepjátékos találkozóról
 
Kénytelen voltam rájönni: nem szabad közvetlenül a találkozó után, illetve rá egy nappal élménybeszámoló megfogalmazásába kezdeni, mert az ember lányából első körben kibukik a fangörcs, és nem tud értelmesen, összeszedetten mesélni róla, csak ennyit: aztaaa! Istenkirály volt, meg, jeeee… Meg, kockakockakockahelyespasikockakockajéémásiknőneműjátékoskocka…
 
Szóval, ha frissen írok a találkozóról, akkor körülbelül így nézett volna ki a helyzet. De, már leülepedett, így senkinek sem kell azon aggódnia, hogy érthetetlen zagyvaságokat olvas. Legalábbis, remélem.
 
A találkozó reggel kilenckor kezdődött a Zápor József Kávézójában (röviden: Zápor), ahol lehetőség volt nem csak innivalót, hanem melegszendvicset és nassolnivalót is fogyasztani. Ugyan jómagam fél tíz tájékán estem be, addigra a szervezőkön kívül legalább féltucatnyi érdeklődő leledzett a helyszínen. Egyébként (és nem mellékesen) nem csak Szeged és vonzáskörzetéből érkeztek emberek, hanem Debrecenből, Pestről, és még ki tudja, honnan. Miután túlestem a regisztráción és a belépti díj befizetésén, kíváncsian füleltem, hogy miről ment a beszélgetés. Eleinte Dark Heresyről (de valószínűleg csak én voltam túl süket, és más is volt) szólt a téma, de bekúszott más is, ahogy nőtt az érdeklődők száma. Idővel a létszám felduzzadt huszonhétre, és a résztvevők klikkesedtek, attól függően, hogy mi érdekelte őket: volt Dark Heresy, Shadowrun, Call of Cthulhu, DnD4, és még ki tudja. A kialakult partik közben volt lehetőség kvíz kitöltésére is, ami segítségével le lehetett tesztelni, hogy ki mennyire ismeri a kérdéssorban felmerülő világokat.
 
Dél körül, olyan fél egy magasságában a Hollószárny Lovagrend Hagyományőrző Egyesület is tiszteletét tette a rendezvényen, és a LARP-ról (Live Action Role-Playing – Élő akciós Szerepjáték szabadfordításban) tartottak egy prezentációt, ez úton is köszönöm/köszönjük az érdekfeszítő előadást, nekem tetszett. Az ismertető után volt lehetőség az általuk hozott tárgyakat szemügyre venni, többek között egy tizenhárom kilós láncinget is, akár felpróbálva (ami szerintem kényelmes, csak macerás fel- és levenni), polyfoam fegyvereket és egy mellkasig érő pajzsot is. Köszönjük, hogy eljöttetek, gyertek legközelebb is!
 
A többi játékról nem tudok nyilatkozni, ugyanis Shadowrunt ismertettem és meséltem, de az átszűrődő zajokból ítélve, mindenki jól szórakozott, jó hangulatban nem volt hiány (apró, zárójeles megjegyzés, mert csak nem bírom ki: ahogy jó hangulatban, úgy jó pasikban sem, és voltak lent szerepjátékos lányok is – kitérő vége). Mindenhonnan általános volt a nevetés, a szenvedélyes felszólalás, és elmaradt a zúgolódás, az elégedetlenkedés, aminek szívből örülök, mert szerintem szinte óhatatlan, hogy egy-két elégedetlenkedő ne lenne ekkora létszámnál.
A társaság, akiknek Shadowrunt meséltem, lenyűgöző volt, nagyon köszönöm a játékélményt, amit kaptam tőletek, valamint a türelmeteket – valljuk be őszintén, elég döcögősen indult -, ugyanis ekkora létszámnak és ilyen hosszan még nem meséltem. Remélem, lesz alkalom a folytatásra.
 
A találkozó “hivatalosan” délután ötig tartott, de a hangulat annyira jó volt, hogy a Záporba érkező vendégek sem tudták felhígítani, és este nyolc-kilencig is tartottak a partik, utána volt szétszéledés.
 
Számomra egyetlen egy dolog volt negatívum: tejes koffeinfüggőként sajnos nem lehetett kapni cappucinót, de ez nem a szervezők hibája, és lehetett helyettesíteni tejeskávéval. Egyébként, semmi másba nem tudnék belekötni, a szervezők kitettek magukért, nem tudok problémákról.
 
A köszönömök:
- Köszönetem a szervezőknek, hogy életre hívták ezt a találkozót, szerintem már nagyon kellett egy ilyen, hogy kicsit felrázzuk a helyi szerepjátékos állóvizet, és lehessen ismerkedni nem csak egymással, hanem más világokkal is;
- Köszönetem a megjelenteknek, mert nélkülük szintén nem jöhetett volna létre a találkozó, nagyon örülök, hogy ennyi nyitott szerepjátékos van Szegeden és környékén, valamint azoknak is örülök, akik anyagi költségeket nem kímélve szintén el tudtak jönni;
- Köszönetem a Hollószárny Lovagrend Hagyományőrző Egyesületnek is a részvételért és az előadásért, amivel az összejövetel fényét emelték;
- Köszönetem a Zápornak és üzemeltetőinek a helyszín biztosításáért és a megszokottól eltérő nyitvatartásért;
- Köszönetem a Sárkánytűz partnerségéért a kvíz díjazásában;
- És köszönetem az újdonsült csapatomnak a jó szerepjátékért, hangulatért, türelmükért.
 
Nagyon remélem, hogy még lesz ilyen találkozó Szegeden, és hagyománnyá válik. Én személy szerint elviselnék egy kéthavi-negyedéves rendszerességű összejövetelt, még több résztvevővel és még több játékkal.
 
 
A kvíz díjazottai:
- Első helyezettek: Szőke-Török Csaba (DrCsernus), Schmickl Olivér (Möbius)
- Második helyezettek: dr. Fodor Ákos (Kharon), Karmann Roland (Dark Angel)
- Harmadik helyezettek: Gémes Renátó (Beckett), Gyürefi András
 
Szervezők:
- Balla Csaba (Godfrid)
- Katona Krisztián (creep)
- Tran Dániel (Tran)
 
A partik mesélői:
- Call of Cthulhu: Czank Mátyás (_Necro_)
- Dark Heresy: Katona Krisztián (creep)
- Shadowrun: Perjés Erika (solena)
 
 

 
Eredeti hír
 
Kelt: 2010.04.08.
 
Április 17-én, szombaton Szegeden szerepjátékos találkozó kerül megrendezésre. Reményeink szerint sikerül egy kis életet lehelni a szegedi közösségi életbe.
A találkozó kezdete: Április 17., szombat 09:00
A találkozónak Zápor József kávézója biztosítja a helyet a Szeged, Deák Ferenc utca 15. cím alatt.
A résztvevőknek lehetősége nyílik megismerkedni a Warhammer 40000 világában játszódó Dark Heresy szerepjátékkal, valamint az eddigi Sas Jele Alatt versenyek moduljait is lehetőségük nyílik végigjátszani.
 
Felkészült mesélőink több, hazánkban kevésbé ismert szerepjáték világába is elkalauzolja az érdeklődőket, valamint egy RPG kvíz is megrendezésre kerül, ahol összemérhetik tudásukat, és a legjobbnak bizonyulók könyvjutalmakban is részesülnek.
Lehetősége nyílik a szegedi játékosoknak megismerkedni egymással, és csapatokat keresni az árván maradt játékosoknak is.
 
Az ország minden részéből várjuk a szerepjátékosokat és a szerepjáték után érdeklődőket egyaránt.
 
A helyszínen baráti árak mellett vásárolhattok italt és melegszendvicset. A találkozó 17 óráig tart, de ezt követően is van lehetőség a játékok, ismerkedés folytatására.
 
Belépti díj: 500Ft
 
Ha kérdésed van, vagy nem találsz el hozzánk:
Balla Csaba (Godfrid)
Tel: 06-20/201-7456
Email: godfrid {kukac} gmail {.} com

A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához