LFG.HU

dekszter
hírekCimkek
Idén 15 esztendős a Legend of the Five Rings. A keleti kultúrából táplálkozó “szamurájos” kártyajáték 1995-ben indult hódító útjára, az Origins Award díjas szerepjáték pedig két évvel később követte. Mindkettő azóta is nagy sikernek örvend és jókora rajongótáborral bír. Ez leginkább a folyamatosan haladó, a játékosok (kártya- és szerepjáték szinten egyaránt) szoros bevonásával folyó történetnek és a nagyszerűen megalkotott világnak köszönhető. A kártyajátékosok versenyeken egyengethetik klánjuk útját, míg a hivatalos fórumokon tartott Téli Udvarok (Winter Court) alatt a szerepjátékosok is formálhatják Rokugan birodalmát nevesített, hivatalos karakterek vagy új hősök bőrébe bújva.
 
A negyedik kiadás ünnepi ruhájáról már tettünk említést, de más meglepetéssel is szolgál az AEG. Az idei Gen Conon limitált példányszámban (mindössze 200 példány) lesz kapható a Legend of the Five Rings művészeti albuma 15 Years of Art címmel.
 
A többek között Matt Wilson, Quinton Hoover, Ron Spencer, Drew Baker, William O’Connor, April Lee, Steve Argyle, Jason Engle és Edwin David fémjelzett 128 oldalas album a játék elmúlt kártya- és szerepjátékos 15 évét öleli fel. 
A játékot és a neveket ismerők egészen biztosak lehetnek benne, hogy nagyszerű kiadványról van szó, ami természetesen ősszel bárki számára megvásárolható lesz, bár az árát még nem ismerjük.
 

 

 

A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához