LFG.HU

elGabor
RPGCimkek
Városi Találkozások I.: Nappali Táblázat (írta Matthew J. Finch): 24 oldal, háttér városi kalandokhoz. Talán az összes kalandtípus közül a nagyvárosban játszódókra a legnehezebb pontosan felkészülni: a zegzugos utcák, apró terek és grandiózus sugárutak szövevényes hálózatában minden és mindennek az ellenkezője előfordulhat, és könnyen meglehet, hogy a játékosok a kidolgozott kalandhelyszíneket elkerülve ismeretlen terepre merészkednek. A Szörnyek és Kincsek oldalain szereplő véletlen találkozási táblázatok ötletadóként járulnak hozá a hézagok kitöltéséhez és az improvizációhoz: nem csak “szörnyeket”, kalandlehetőségeket generálnak.
 
Ez a kiadvány hasonló, de mégis más: az oldalain felsorolt 300 találkozás nem általános, hanem jórészt egyedi, egyszer használatos esemény. A bennük rejlő lehetőségek mégis szédítőek! Ha úgy tetszik, a találkozások lehetnek mellékszálak és a fő kalandtól független események. De dönthetünk úgy is, hogy három-négy véletlenül kiválasztott találkozás összefűzésével és némi fantáziával egy teljesen új kalandot hozunk létre; vagy ha a karakterek kidolgozatlan területre tévednek, pár dobással gyorsan megtudhatjuk, miféle lakók népesítik be a városrészt, esetleg ha kell néhány gyors NJK, itt biztosan találunk valamit. Az anyag erénye vázlatossága: a felsorolt találkozások nyitott szituációk, s a játékos társaságon múlik, végül mi kerekedik ki belőlük – dicsőség és halál, vagyon vagy csak egy futó találkozás.
 
A Városi Találkozások tehát kiváló kiegészítő, amelyről már 2008-as megjelenésekor nagyon kedvező véleményt alakítottam ki. Azóta a játékban kipróbálva megállapíthattam: első benyomásomat a tapasztalatok is igazolják. Komoly fegyverténynek tartom, hogy Matt Finch megírta ezt a gyűjteményt, és a Kard és Mágia szempontjából is jelentős eseménynek, hogy lehetőségem nyílt hazai adaptálására.
 
 
További megjelenések:
 
Molonei (írta Lux Gábor): 8 oldal, kalandmodul 5-7. szintű kalandozók számára. Molonei: az elveszett város. Valaha a bőség és élvezetek szimbóluma, ma puszta rom. Azt mondják, Moloneit magára hagyták lakói, de hogy külső támadók, a körükben lábra kapott sötét szenvedélyek vagy a fényűzés tétlen unalma miatt – ki tudja? Annyi bizonyos, valaki még él a sziklaszirtek árnyékában, a nyomok pedig egy különös felfedezéshez vezetnek… A kalandmodul rövid leírást nyújt Moloneiről, rejtőzködő népéről és a titokról, amely mindannyiuk végzete lehet.
Molonei — letöltés (213 KB PDF)
 
A Vízitündérek Szigete (írta Lux Gábor): 8 oldal, kalandmodul 5-7. szintű kalandozók számára. Tengeri idill? A Vízitündérek szigetének dús erdői és kopár hegyei bukolikus körülményekre utalnak. A vízimadarak, vadjuhok és kecskék békésen szemlélik a kikötő idegeneket. Az éghajlat fantasztikus. Veszélynek semmi nyoma. Csakugyan igaz lenne, és vannak ilyen helyek is? Természetesen nem. A kalandmodulból az is kiderül, miért.
 A Vízitündérek Szigete — letöltés (321 KB PDF)
 
A segédanyagok a http://fomalhaut.rpg4.me címről tölthetők le.
 
 
 

A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához