LFG.HU

Vorador
ismertetőCimkek
Az Into the Electric Castle című rockopera nyolc, különböző korokból kiragadott ember történetét mondja el. A Lovagot, a Rómait, a Barbárt, a Veteránt, az Egyiptomit, a Hippit, az Indiánt és a Jövőembert egy titokzatos, nagyhatalmú lény elrabolja saját korukból és egy álmokból gyúrt félvalóságba repíti őket. A halandóknak egyetlen esélye van a túlélésre: követik a Hang utasításait és eljutnak a fenséges Elektromos Kastélyba! Útjuk során olyan helyeken kell átkelniük, mint az egzotikus Érzelmek Kertje, a vérfagyasztó Kastélycsarnok vagy az eltemetett emlékeiket tükröző Tükörlabirintus…
RPG modulnak is kiváló.
 
A mű zene- és szövegírója Arjen Anthony Lucassen. Arjen az Ayreon nevű (progresszív rock/metál) projektje keretében  1995 óta örvendezteti meg konceptalbumokkal a zenekedvelőket. Az albumokon ő az állandó szereplő, a többi énekes és zenész általában lemezről lemezre cserélődik. Az elmúlt 15 év során olyan nagynevű előadókat is hallhatunk az Ayreon műveken, mint Fish, James LaBrie, Neal Morse, Clive Nolan, Daniel Gildenlöw.
Arjen munkáit kiváló, összetett, szép zenei megoldások, profi énekesek, érdekes, változatos témák jellemzik. Emellett csak bónusz, hogy az albumok zöme érdekes, elgondolkodtató, izgalmas történetet mesél el, ami szerintem a zene nélkül is simán megállja a helyét (amiről te is meggyőződhetsz, ha elolvasod a fordítást :) ). Sőt, az albumok története egymással összefügg, így egy szorosabb-lazább szálakkal kapcsolódó ~80 számból álló epikus sztorit adnak ki.
 
Őszintén tudom ajánlani az Ayreont.
 
Hivatalos honlap: (többek között fél perces ízelítők is találhatóak az egyes számokból, az Isis and Osiris  pedig teljes egészében meghallgatható – 11 perc!)
 
 
Youtube: 
 
Megjegyzés: a fordítás során nagy szabadságot engedtem magamnak, néhol nagyobb átírásokat is végrehajtottam, ha úgy éreztem, hogy úgy jobban hangzik, néhol meg nem volt kristálytiszta az angol kifejezés.
 
 
[Klikk ide a PDF letöltéséhez]
 

A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához