LFG.HU

Hírfigyelõ
hírekCimkek
Beírta a nevét a Guinness Rekordok Könyvébe a Debreceni Egyetem csapata: felállította az asztali szerepjáték világrekordját. Eddig senki nem művelte még ezt a játékot 48 órán keresztül, bejegyzett keretek között.
 
Három éve alakult a Kossuth Lajos Kollégium RPG (szerepjáték) Klub, melynek főként debreceni egyetemi hallgatókból álló, négytagú csapata augusztus 13-15. között hivatalosan is világrekordot állított fel: 48 órán keresztül szerepelt folyamatosan a Guinness-bizottság tanúi előtt, az előírások 55 percenként 5 perc szünetet engedélyeztek számukra. A Guinness-elnök többször ellátogatott a rekord színhelyére, hogy felügyelje a szerepjáték szabályos kimenetelét – tudta meg Györfi Pétertől, a kísérlet főszervezője hétfőn a Független Hírügynökség.
 
Györfi Péter az egyik mesélőként irányította a játékot, amelynek fantáziavilága számos érdekes téma köré fonódott: a résztvevők lehettek az adott, képzelt világ legnívósabb varázslóegyetemének hallgatói, de akár egy elszegényedett nemesi család sarjaként folyami csempészvállalkozást is vezethettek.
 
A főszervező – a Debreceni Egyetem másodéves, levelezős andragógia szakos hallgatója – szerint többek között azért is izgalmas egy ilyen szerepjáték, mert a szituációk az életben is visszaköszönnek.
 
A rekordkísérlet sikerességét augusztus 15-én a magyarországi Guinness-elnök – a tanúk közreműködésével – elismerte és hitelesítette.
 
 
(Sajnos csak a cikk másodközléseit találtam meg a neten. Meg tudja ezt valaki erősíteni? – szerk)
 
 

Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.hirszerzo.hu/cikk.vilagrekorderek_lettunk.162713.html]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához