LFG.HU

Zájer Attila
ismertetőCimkek
Eléggé megkésve jön a kis beszámoló arról, hogy milyen volt idén a Nyári Rúna Tábor. Nézzétek el, de a tábor után egyből belecsöppentem a mindennapi munka tébolyába, hogy aztán elhúzzak két hétre lábat lógatni valami pálmafás vidékre.
 
De hogy visszakanyarodjak, recesszió, válság, blablabla mindenfelől, és tényleg, idén kicsit kevesebben jöttetek el, mint szoktatok, de remek volt látni, hogy mennyi új arc van évről évre. És talán idén még inkább többen voltak olyanok, akik először hallgathatták meg nem mindennapi tábormegnyitónkat.
 
Persze az érkezés után, ahogy elfoglalták a gyömrői Teleki kastélyban az ágyakat a fiatalok, rögtön mehettek Alien vs Predator CTF-ezni. Ez is már-már hagyomány nálunk, amikor krepp papírszalagok a vállon/csuklón/bokán (attól függően, hány ÉP-je van az illetőnek) lehetett rohangászni és levadászni egymást, letépve a csíkokat, vagy a homlokra erősített számsor felolvasásával (persze itt is, minél nagyobb az ellenfél, annál hosszabb a számsora). Volt olyan Alien királynő, aki azt hiszem oroszul írt fel valamit a homlokára, és teli volt aggatva krepp papírral… Az ilyet nehéz volt leszedni, de a látottak alapján minden résztvevőt alaposan megmozgattunk, és tetszett nekik.
 
A megnyitót követő sütögetés elmaradt a szárazság miatti tűzgyújtási tilalom következtében, de a Vampire verseny mindenkit kárpótolt, aki részt vett benne. Topi jó hangulatú mesét írt, amibe sikerült bevonni, az egyébként Vampire-t nem ismerő közönséget is úgy, hogy elkapják a Sötétség Világának hangulatát. A csapatok egy fura kamarilla kisvárosba érkezhettek, ahol egy üzletember (vértestvér) után kutakodtak, de a kisváros mindösszesen hét – nem túl vendégszerető – vértestvér lakója alaposan megnehezítette a dolgukat.
 
A keddi kezdést a szerdai Star Wars (d6) verseny követte egész nap. Gabba hozta a sztorit, amiben egy régi házi kaland hátterét tudták a versenyzők tovább göngyölíteni akár az Új Köztársaság, akár a Birodalom oldalát erősítették. Persze a függetlenek most is nagy számban képviseltették magukat. Az események a titokzatos tárgy, az Alderaan Pajzsa körül forogtak, ami amellett, hogy a felkelés egyik szimbóluma, titokzatos mandalore rejtélyek felé vezetett. És ez a csecsebecse egy Külső Szegélyen fekvő Birodalmi bolygó egyik bankjában lapult meg, és a csapatok ennek megkaparintásával voltak elfoglalva. Épp miközben az Új Köztársaság megérkezett, hogy felszabadítsa a bolygót.
 
A csütörtöki íjász-verseny idén ismét szoros eredmény után adott győztest, és igen, említsük meg, hogy ezúttal Pula lett a tábor Robin Hoodja, de őt szorosan követte a táborvezető Geri is!
A csütörtökre tervezett ötletes rotációs játékunk elnapolódni látszott, és végül idén nem is valósult meg, de annál jobb: majd jövőre! Erről majd akkor.
A délután a Napóleon korabeli bemutatóé volt, ahol nagyon szimpatikus alakok érkeztek durrogtatni régi puskákkal, pisztolyokkal, beöltözve, és a legjobb, hogy ki is lehetett próbálni, milyen lőni ezekkel a fegyverekkel. Hát van hangjuk, de tényleg!
Este pedig előkerültek az arctámadók, és az emberek szép sorban elkezdtek elhullani, ahogy egy kolóniát szépen lassan elkezdtek ellepni az idegenek. Ettől a perctől a táborlakók nagy része tudja már, hogy mit is jelent a célt megfesteni…
Aki nem vett részt az általános sikoltozásban az asztaloknál Alienek elől menekülve, az kipróbálhatta az első osztályú terepasztalra összehozott játékokat, és 3 centis pinkertonok, és sheriffek csaphattak össze a lovasság embereivel az aulában. A vadnyugati porfészek lakói és sheriffjei akasztani akartak egy rabot, a lovasság elszállítani a tárgyalásra, és hát ezen kissé összekapva jött a nagyszerű stratégiai játék a terepasztalokon Petiék jóvoltából, ezúton is köszönjük nekik!
 
Pénteken aztán eljött a MAGUS napja. A korábbi táborok kalandjainak végkifejletéhez értünk, és Seadda városában tetőpontjára hágtak a tervek és cselszövések, érdekek és leszámolások, hogy aztán a szunnyadó sárkány felébredhessen, és a titokzatos Őrzők is felfedjék valós kilétüket. A játék elmosta az esti Szerepjátékos beugrót is, amit így vasárnap tartottunk meg. Sajnálom ugyan, hogy Dani az ősötletgazda a T.Társkereső elkötelezettségek miatt nem lehetett itt, de Csanád, Csabi és jómagam is mindent megtettünk, hogy a játékosok és mesélők egyaránt jól érezzék magukat.
 
Szombaton Geri három bájos segítőjével megtartotta aikido alapokon nyugvó bemutatóját a Sárkánykör harcművészeti formáció is, ami osztatlan sikert aratott, és tuti marketingfogás volt három dögös csajt ide-oda dobálni. Szerintem a kör immár jóval megnövekedett taglétszámmal fut tovább a bemutatónak hála.
Persze nem ez volt a fő attrakciója a napnak, hanem a fantasztikusra sikeredett Western live játék. Hudson Will faluját ellepő piszkos banditák, mexikóiak, aranyásók, indiánok, és kán-kán táncosnők egész nap sürögtek forogtak a kastélyban és körülötte, és a lelőtt pórul jártak is visszatérhettek szellemekként, akik aztán alaposan megkeseríthették az élők dolgait. Ez mind semmi: kiderült, hogy a túlvilágnak sokkal nagyobb tervei is voltak a vadnyugati porfészekkel, és a két éve az indiánok által kivégzett bandita véres pénze körül forgott az izgalmas történet. Szerencsére (nekem legalábbis ez tetszett), Hudson Will tisztes polgárai nyerték a napot.
Akik a délutánt a való világban töltötték, is jól szórakozhattak társasjátékokkal és szabadjátékokkal.
 
Az este meghívott vendégzenekarokkal zárult, ahol hajnalig ropta mindenki, aki nem a szabad játékokon ragadt valami miatt.
 
A vasárnap mindig a leghosszabb és legszomorúbb. Persze a megtartott Szerepjátékos beugró feldobta a kedélyeket, és a díjátadások során is a szponzorok neveinek öröm kurjantásaitól volt hangos az aula. Tapstól kipirult tenyérrel fogtunk aztán kezet a végén a barátokkal, és adtunk puszit a széplányoknak.
 
Köszönet minden résztvevőnek, és minden szervező társamnak, a zenekaroknak, a terepasztalokat bemutatóknak, Napóleon embereinek, és a büfés néninek ezt a nagyszerű hetet! Továbbá gratulálok az egész hetet kinek izgalmasabban, kinek kevésbé aktívan behálózó CIA-live játék résztvevőinek. Különös tekintettel győztesekre: a KGB-re, akik mindenki retina mintáját (szemszínét) megszerezték a táborban, minden kódot és rejtvényt megfejtettek, és minden jelentést pontosan megtettek, és még Gabba autójára is felszerelték titokban a nyomkövetőt!
 
Találkozunk jövőre a táborban, de addig is várunk a klubnapokon minden kedves érdeklődőt!
 

A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához