LFG.HU

HammerTimeCafe
dekszter
hírekCimkek
Tolkien legendás műve idén nem csak a nemrég említett The One Ring RPG vagy a pár éven belül (2012 és 2013) várható Hobbit film kapcsán kerül a középpontba, hanem a konzolokra és pc-re közeledő játékok miatt is. A jogok az Electronic Arts-tól a Warnerhez kerültek,  ők pedig nem ültek a babérjaikon, hanem azonnal két játékba is belefogtak.

Az első, inkább a fiatalabb korosztályt megcélozva hozza el Aragorn kalandjait a Nintendo (Wii és DS) és a Sony (Playstation 2-3 és PSP) gépeire Aragorn’s Quest címmel. A látványvilág gyökeresen eltér az eddig megszokott képtől, meseszerű a sok színnel és a karakterek arányaival, elhagyva az EA által a filmekből kölcsönzött komor hangulatot. A játékban lehetőség nyílik kétszemélyes játékra is (a másik játékos ekkor Gandalfot irányítja), valamint a Wii tulajdonosok mellett a PS3 tulajdonosok is “hadonászhatnak” a képernyők előtt, ha rendelkeznek Playstation Move-val.
Megjelenési dátum szeptember 14.

 

A másik játék jóval komolyabbnak ígérkezik. A War in the North, ahogy a címe is mutatja az északon dúló háborúba dobja be a játékost, aki egy hős bőrébe bújva harcolhat Sauron gonoszsága ellen. Stílusát tekintve crpg lesz a megszokott opciókkal (fejleszthető képességek, választható párbeszédek, alakítható karakter) és minden esetben három karakterrel a főszerepben. Ha egyedül játszunk, társainkat a gép viszi, de lehetőség van három játékos cooperative módra is.
Egyes források szerint a War in the North lesz a Gyűrűk Ura játékok első M besorolású darabja.
Pontos megjelenési dátum sajnos még nincsen, a készítők 2011-et jelölték meg a harc kezdetének. Támogatott platformok Xbox360, PC, Playstation 3.

 
 

Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.aragornsquest.com/]
[http://www.warinthenorth.com/]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához