LFG.HU

Sics
RPGCimkek

<<<< Mert hat mi is az Illuzio, fiaim ?

Erzekcsalodas…
Az illuziomagia nem mas, mint mindazon magikus modszerek osszessege, amivel kivalthatjuk ezt az erzekcsalodast.
Megertettek vegre ? Nagyszeru… remelem valoban bevette az a csokevenyes agyuk…
Az illuziomagiat harom nagy teruletre oszthatjuk.
Elso: az erzekszervi illuziok. Tipikusan ide tartoznak a feny- es hangmagiak. Ezek az `illuziok` valojaban jobbara letezo fenytunemenyek – azaz a celszemelyek latoszerve vegul is a valosagot erzekeli, csak aztan a latvany ertelmezesevel tamadnak nehezsegei az elmejuknek. A latvany-illuziok latszolagos egyszeruseguk ellenere felettebb hasznos alkalmazasok – peldaul segitsegukkel meglehetosen csekely erofeszitessel egyidoben nagyobb szamu ember teheto bolondda. Hatranya, hogy egy kelloen pallerozott elme felfedheti a turpissagot.

illuzio

A masodik nagy terulet: az elmere hato illuziok. Ezek hasznalatkor az erzekszervek megkerulesevel, kozvetlenul a celszemely elmejebe irja a varazslo azt, amit a celszemellyel lattatni, erzekeltetni, ateletni kivan. Ez a modszer sokkalta biztonsagosabb az elozonel, az aldozatnak, ha a magia megfogant es helyesen hasznaljuk, nincs eselye felismerni a valosagot. Sajnos egyidoben tobb celszemelyre alkalmazni meglehetosen komoly mana-formazo kapacitast igenyel.

A harmadik nagy terulet… – egyesek szerint ez nem is tartozik a szorosan ertelmezett Illuziomagiahoz – a kvazirealis illuziok, avagy az Ideamagikus Teremtesek terulete. Gondoljanak peldaul a Fantomokra: olyan teremtmenyek, amik nem is igazan leteznek… a varazslo megteremthet, lekepezhet az Ideak Sikjan olyan dolgokat illetve teremtmenyeket, amelyeket ismer. Azonban, ha csak nem valoban nagyhatalmu magus, akkor teremtmenyei az alkalmazo elegtelen mana-formazo kepessege miatt nem lesznek, nem lehetnek tokeletesek… Eleinte csak latvanyok… Ekkor bizony meg nem masok mint egyszeru fenyjatekok. Ahogy erosodik az alkalmazo, akkent valnak egyre valosagosabba… gyakran _tomorebbe_. Eleinte neszek, zajok,hangok, szagok csatlakoznak hozzajuk. Kesobb tapinthatova is vallnak – s lepteik nyoma megmarad peldaul a talajon… Ekkor mar az altaluk okozott sebek is maradandoak lesznek persze… bar meg elmaradnak attol, amit egy `tokeletes` teremtmeny okozna. Igen, el lehet jutni ezuton idaig is – egy teremtmeny leduplikalasahoz, bar ezt az alkalmazast, mely magiaelmeleti hatteret tekintve Ideamagikus Teremtes, mar nem soruljuk az Illuziomagiahoz.

Meg kell meg emlitsen a kombinalt illuziokat, mikoris ket vagy tobb tipusa keveredik az illuzioknak, egyazon alkalmazason, netan egyazon varazslaton belul. Mas alkalmazasokban az Illuzio magia valamely mas iskolaval keveredik – ezekre most hadd ne terjek ki kulon… Egyvalamit talan megis megemlitek: az Alteracional, azaz megvaltoztato magia alkalmazasa soran sokszor a mana-sikon a kvazirealis illuziok letrejottehez hasonlo folyamatok zajlanak es figyelhetok meg.

GONNG>

Hopp… ugy hallom, kigongattak… Kerem, mi ez a tolongas ?
Mi az a tumultus ott a koreloado kijaratanal ?
Kerem… CSEND !
Nos.. talan nem talalja, a kilincset, kedves Kolega ?
Semmi problema…
Hogy az ajtot sem talalja ?
Nos, ez termeszetes… keressek kicsit jobbra… ugy…
na ugye hogy megvan ! Sikerult kitapintani a kilincset.
Hogy nem latjak ? Nos, ez puszta fenyjatek volt csupan…
Kolega, nem meleg kicsit az a kilincs ?
Hogy eget ?
Hm, ez csupan egy kvazi-realis alkalmazas… olyan melegnek hiszi, hogy megette a kezet ? Ez roppant sajnalatos….
Talan nem csak hit kerdese a dolog…
Majd keresse fel szunetben az iskolai gyogyitot…
Kulonben meg nincs vege az oranak, ha nem vettek volna eszre ….
A gongszo is csupan illuzio volt…
De most mar valoban lattak eleget… lassan tavozom is…
Ami ezuttal nem lesz nehez – hisz tulajdonkeppen itt sem voltam… ami maguknak az eloadast tartotta, az csak egy… hm, meglegetosen tokeletlen masolatom volt !

Clusius mester ( lassan eloszlik a katedran … Gongszo… )

>>>>

bye
sics


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához