LFG.HU

Hoild
hírekCimkek
“…Az Elpocsékolt Ifjúság egy scifi játék, amely a barátságról és a lázadásról szól. Szerepjáték, tehát képzelt világot teremtesz meg benne, és olyan emberek bőrébe bújsz, akik valójában nem léteznek. A történet játék közben fog majd kialakulni.
 
A történetek főszereplői úgynevezett fiatalkorú bűnelkövetők (az angolban YO – Youthful Offender), 12-17 év körüli vakmerő srácok, akik nem tűrik az elnyomást. Játékbeli ellenfeleik pedig a Hatalomgyakorlók (az angolban The Authority), akik elkúrják a világot. Te, vagy valamelyik barátod személyesíti meg a Hatalomgyakorlókat, a többiek pedig mind egy-egy YO-t játsszanak…”
 
Ekként szól a játék hivatalos ismertetője, legalábbis az én gyorsfordításomban. Korábban is létezett hasonló téma köré szőtt szerepjáték, például az R. Talsorian által készített “CyberGeneration”, amely a CyberPunk 2020-at ültette át eggyel fiatalabb korosztályra. Ám stilárisan eddig talán csak a White Wolf berkeiben ténykedő Sam Chupp használt a fentiekhez hasonló nyelvezetet szerepjáték kiadványban (HöL).
 
Robert Bohl, a játék készítője szeptember 26.-án jelentette be a végleges változat elkészülését és egy ingyenes PDF változat közzétételét, a mai naptól pedig már a hivatalos papír-alapú valamint PDF kiadás is megrendelhető.
 
A játékról angol nyelvű összegzést olvashattok az alábbi linken Greg Costikyan tollából, aki többek között a remek Paranoia szerepjáték egyik készítője:
http://playthisthing.com/misspent-youth
 
A játék hivatalos oldala, ahol az esetleges megrendelését is intézhetitek:
 
Az ingyenes PDF változatot pedig az alábbi linken tölthetitek le, bár sajnos csak nyomdai felbontású anyagként, amely számítógépen való olvasáshoz nem optimális:
http://misspentyouth.robertbohl.com/see.php
 
 
 

A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához