LFG.HU

SirThomas
ismertetőCimkek
Az idei év a szokásosnál szerényebbre sikerült élő szerepjátékok terén. Voltak újítások, friss rendezvények, de kissé megkopott a szervezőcsapatok száma, egyre több a meghívásos rendezvény, egyre kisebbek a létszámok. Vannak azonban lehetőségek még az év végéig, amelyekhez lehet és érdemes csatlakozni.
 
Pár éve jó kapcsolatot ápolunk a cseh Court of Moravia szervezőcsapattal, akik a cseh, szlovák és lengyel közönség előtt már ismertek. Idehaza kevés játékos van, aki nemzetközi vizeken is kipróbálná magát, de most itt a lehetőség, várnak mindenkit szeretettel. Évente szerveznek ugyanis egy találkozót, ahol 3 napon át 5-10 angol nyelven futó élő szerepjátékot lehet kipróbálni. Az idei év lesz a hetedik Larpweekend (cseh: Larpvíkend) a sorban, november 5-7 dátummal szervezik meg Brüno városában.
Az itt bemutatott játékok mind “chamber larp” kategóriába sorolhatóak, azaz rövidek (max 4 óra), kis létszámúak (max 15 játékos), harci szimuláció mentesek és elsősorban a SZEREP-játékra helyezik a hangsúlyt. Több játék közülük az északi stílusjegyeket viseli magán – ezekről egyszer már írtam egy rövid cikket -, de többségében számunkra is jól emészthetőek, és általában intenzívebbek, mint egy hagyományos hazai élő szerepjáték.
 
Tavaly az Ostromjáték Egyesület (és még több másik szervezőgárda) közreműködésével nyert némi pénzt pályázaton, így Cseh-Szlovák-Lengyel-Magyar szervezéssel valósult meg a LarpWeekend. Ketten Dii-vel képviseltük az itthoniakat és mutattuk be játékunkat (Bábel) a résztvevőknek. A hétvége alatt háromszor játszattuk le és egész sikeres volt az első chamber larpunk. Idén is folyik egy játék fejlesztése (Fairy Tales), ezt Dii barátom írja, és én - idő hiányában – leginkább csak a kivitelezésnél tudok majd segíteni neki. A Larpweekend lesz a játék premierje, de utána talán itthon is bemutatjuk egy-egy alkalommal. Ezt a Bábellel is megtettük, a kalandozok.hu csapat nyári táborában 14 játékossal futott a Bábel először hazai vizeken. Nagyon jól fogadta a közönség, remélem, meghoztam a kedvüket még hasonló alkalmakhoz.
 
Az élő szerepjátékok mellett lehetőség nyílik ismerkedni, beszélgetni a többi játékossal, szervezővel, szombat este pedig kifulladásig lehet bulizni. Tekintve a csehek szokásait, sörből és csinos lányokból nem lesz hiány. A határ túloldalán a játékosok jóval nagyobb arányban hölgyek, mint idehaza. :)
 
Brüno (Brno) 4 órás vonatút, a városon belüli utazgatás pedig budapesti viszonylatban elhanyagolható, sétával mindent el lehet érni. A retúr vonatjegy kedvezmények nélkül is kijön 15 ezresből. Igaz, szállást egyelőre csak egyénileg lehet intézni, de még ezzel együtt is az elérhető kategóriába helyezném a rendezvényt. A város egyébként maga is megér egy misét, nem kell szégyenkeznie a nagyok előtt (Budapest, Prága): századvégi hangulatú belváros, sok sétálóutcával, terekkel, dombtetőn várral, ahogy az a nagykönyvben írva vagyon. Szerintem érdemes belevágni mindazoknak, akik szívesen próbálnának valami újszerűt, látogatnák meg a cseh tájakat, vagy egyszerűen csak csiszolni akarják angol nyelvtudásukat.
 
A hivatalos oldal az alábbi linken elérhető, mely tartalmazza a programok angol nyelvű leírásait és a nevezési díj megfizetésével online fel is lehet jelentkezni az egyes játékokra (150 cseh korona körül várható 1-1 játék díja). Érdemes persze odafigyelni, hogy csak angolul megrendezett programra jelentkezzetek, meg arra is, hogy a helyek gyorsan fogyásnak indulnak az elkövetkezendő hetekben.
 
Hivatalos honlap: http://www.larpvikend.cz/en/
A 2009-es élménybeszámolóm (angol): http://www.ostromjatek.hu/mutat.php?id=341
 
 
 
 

A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához