LFG.HU

HammerTimeCafe
KerGiz
RPGCimkek

Allegória
Legelső – bizonyos tekintetben legkedvesebb karakterem… Mint egy első szerelem…

Allegória Tymorának, a szerencse istennőjének papnője. Magas, karcsú, zöld szemű lány. Édesanyja családjában több nemzedék óta gyakorik a kalandozók, édesapja egy kisvároska elhízott, elkényelmesedett nemese.

Axenne – Allegória édesanyja – egy balul sikerült kaland egyedüli túlélőjeként a végletekig legyengülve, sebesülten érkezett a városkába, ahol egyetlen lehetősége volt, hogy a “kegyes” városiőrparancsnok már akkor is ronda fiához – aki nem különösebben jó fizikumú révén kereskedéssel és a városi könyvtár igazgatásával kereste kenyerét.

Most csak annyit, Axenne kalandozó-múltjának utolsó emléke is eltöröltetett, háziasszony-létének egyetlen öröme lett a gyermek, Allegória.

Armon, a gonosz apa persze fiút várt… A kislány apródruhában járatta, kardvívásra, címertanra, nemesi mulatságokra oktatta, amiben ő nem is nagyon jeleskedett, amivel apja csak még értéktenebbnek érezte a lányt, és még jobban próbálta fiúsítani.
Ezeknek az éveknek boldogságát csak a csütörtökök jelentették, amikor Armon a könyvtárosok tanácsülésére (így hívták a cimborákkal való sörözést) járt. Axenne ilyenkor kalandozóéletéről mesélt, Tymoráról, az istennőről, aki néha ugyan úgy tűnik, nem figyel balszerencsés követőjére, ám a végén kiderül, hogy szerencse-a-balszerencsében épp ezzel is célja volt. A lady követőit gyakran szinte megőrjíti ez a tudat, de akkor, Allegória számára egy másik világ tárult fel…

Az apa közben rendelkezett: a lánynak – két birtokot egyesítendő – egy másik pocakos, öreg kalmárhoz feleségül kell mennie. Axenne-nel ekkor tervezték el a szökést. Útravalója anyja szent jelképe volt, amibl ugyan csak a legalapvetőbb varázslatokat tudta még előhívni, ám bízott benne, hogy a szerencse Hölgye úján mellette áll majd…

Hamarosan: Allegória speciális szerencsebefolyásoló varázslatai…
Egy rosszul végződött nyíregyházi szilveszter emlékére: A karakter MAGE alapú freestyle rendszerben elveszti értelmét


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.date.hu/~kergiz/rpg/rpg.htm]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.