LFG.HU

RiTuS
novella

A parancsot először a Fehér Ház adta ki, utána a Kreml. Majd még az a néhány kis állam, akiknek volt atombombájuk. Még azok is, akik számíthattak erre s megtették a szükséges óvintézkedést, az ő hangjuk is megtelt félelemmel.
Mikor az első nagy hullám jött, iszonyú veszteségek voltak. Az emberek elégtek, káosz uralkodott mindenhol.
A második hullám 3-4 nap múlva következett be, mikor az emberek kimerészkedtek az óvóhelyekről, vagy a maguk készítette bungalókból.
Szörnyű látvány volt, ahgy az emberekből kibújt a legalantasabb vadállat.
A fertőzés már szinte mindenkt ekért, de ők csak fosztogattak, raboltak, gyilkoltak.
A harmadik hullámban mr üresek voltak az utcák. Akik életben maradtak, a föld alatt laktak, s csak néha merészkedter ki, s akkor is csak pár percre megfelelő felszerelésben. ôk voltak azok is, akik elkezdték kifejleszteni a MI-t. Ez nem csupán egy mesterséges intelligencia volt, hanem benne van az egész emberiség. A relativitáselmélettől kezdve a Biblián át Lenin összesig minden. A MI innentől a kezébe vette a dolgokat. Föld alatti gyárak tűntek fek, új bungalók épültek, úgy látszott, hogy kezdődik valami új. Mindenki örült, senki sem vette a fáradságot arra, hogy mélyebben belenézzen a bithalmazokba. A MI ugyanis arra a következtetésre jutott, hogy az ember névre hallgató faj tele van hibákkal. Ezeket kikuszöbölendő módon elkezdett tervezgetni.
Telt múlt az idő. A Föld már majdnem teljesen letisztult, mikor befejeződött az AE project.
Ekkor a MI kiadta a végső utasítást, s az emberek már nem tehettek semmit.
Talán már minden ember meghalt, mikor az asztalról két emberszabású android kissé bátortalanul felkelt, s lassan elindultak egymás felé.
Adam. Eva. A jövő.


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához