LFG.HU

HammerTimeCafe
Roland Daum
RPGCimkek

Shan ad Nion Erigowban született középnemesi rangban harmadik fiúgyermekként. Mivel négyen voltak testvérek (volt egy húga is) nem számíthatott nagy részre a családi vagyonból.
Az apja gondosan eltervezte mindnégyűk jövőjét. A legidősebb fiúból nemes lovagot szeretett volna, a második testvérre a kereskedői szakma várt, a kis Shant papi iskolába adta. Titokban persze ő is híres lovag szeretett volna lenni, mint legidősebb bátyja. Húga jövője ekkor még nem volt eldöntve. Szeretetteljes környezetben éltek mindahányan, egészen anyja haláláig.
Rablógyilkosság áldozata lett egy napon mikor hazafelé tartottak hármasban, az anya a szolgáló és a kis Shan. Végig kellett néznie halálukat. Nem tudni miért, de a gyerek életét megkímélték az útonállók. A hétéves Shant nagyon megrázta a tragédia. Napokig eszméletlenül feküdt. Akkor sem volt jobb mikor már magához tért, hiszen csak ült és meredt magaelé. Hónapokon át nem mozgott nem beszélt és alig evett valamit. Még a papok sem tudták kizökkenteni ebből az állapotból. Ekkor kérte meg apja, egy régi ismerősét, aki az emberi elme és test legjobb ismerője volt, hogy foglalkozzon fiával. Közösen döntöttek úgy, hogy távol az emlékektől és a szülői háztól talán eredményesebb lesz a gyógyulás. Így Erigowból Tiadlanba költözött. Shermon Caon a fiával együtt tanította itt. Gyorsan gyógyult, eredményesen tanult. Elsajátította a számára eddig ismeretlen pszi alapjait és sok mást. Tizenegy éves korára került vissza az apai házhoz. Folytatta tanulmányait az iskolában, de az emlékek kínzása miatt kevés eredménnyel tanult. Később már dührohamok fogták el és képtelen volt folytatni az iskolát. Visszakerült Tiadlanba. Tíz évet töltött még itt és ezalatt nagyon magas szinten tanulta meg a pszit, valamint a harcművészetet. Mestere csodálkozására a harcművészet egyik legrombolóbb ágát választotta az Avad﷓ka-kinitót.
Ezután sem szívesen látogat haza, bár már teljesen meggyógyult. Életre szóló barátságot kötött Shermon Luinnal, a tanítómestere fiával. Yneven bóklászva él és keresi a lehetőségeket az új dolgok tanulására, titkok felfedezésére. Nem szívesen köt új barátságot, mert nem bízik az emberekben, pláne, ha fegyveres az illető. Szívesen segít a gyengébbeknek, akár ingyen is. Eltökélte, hogy megbosszulja anyja halálát, ezért mindenhol ott van, ahol egy rablóbanda felbukkan és az igazságos bosszú nevében kíméletlenül leszámol velük. Egy helyen nem szeret maradni sokáig – kivéve Tiadlant.


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához