LFG.HU

Tigris
ismertetőCimkek

> Na, megneztem eztet a madzsar Kutyulut. Kicsit szaraz
> (az eredeti szovege is ilyen?), a monszter-rajzok ugyanugy
> idegesitenek, de amugy nem rossz munka. A borito rulez.
> Akinek hulye eloiteletei vannak, olvassa el.

Haaat nem is tudom mit ertesz szarazsag alatt, meg nem olcastam a magyart, de az angol sem olyan hude szorakoztato olvasmany, de nem roszabb mint a tobbi rpg-s iromany.
Lattad mar a korabbi kiadasok rajzait, azok sokkal emeszthetobbek, foleg a `tisztan fekete` rajzok (aki latta erti mi van a ` `-ben), bar tovabbra is emeszthetobbek, de legalabb a kepekhez lehet kapcsolni a statisztikakat, igy konnyeben memorizalhatoak, ugye nem kell a :)).
Igen akinek eloiteletei vannak az olvassgassa csak, meg vonogassa az epelmejuseg pontokat.

A coc szabalyrendszere pont annyira jo/fejlet mint, amennyire kell a jatekhoz.

Akik freestylt jatszanak azoknak meg ennyi szabaly sem hiszem, hogy kell.

Amugy az 5. kiadas, ami most magyarul is megjelent, mar szvsz tul sok szabalyt is tartalmaz. A rendszer lenyege a hogyan meseljunk, es mit hasznaljunk fel reszekben rejlik. Aki egy rendszert es vilagot a fegyver tablazatok, szabalyok mennyisege alapjan itel meg az menjen statisztikusnak, vagy ne jatszon.

Az eletero pontok es sebzes rendszer meg pont azert olyan mert igy jo. Vagyis olyan kis porszemmel jatszol, akit az elso szel is kicsinal. A fegyverek meg igyis keveset sebeznek. Cocban, ha harcra kerul a sor valoszinu, hogy a pc-k szinnak mint a torkos borz, es ez igy van jol.

Persze nekem is vannak kifogasaim a szabrendszerrel kapcsolatban, de nem mondom el hangosan, mert nem olyan veszesek tul tettem magam rajtuk. Ertsd: ugy meselem ahogy a szam izenek megfelelo.

Aki most megveszi a magyar coc konyvet, felejtse el, hogy valaha is jatszott szerepjatekot. Olvassa el a bevezeto reszeket, es ugorja at a szabalyrendszert meg a statisztikakat, es kezdje a `vilag leirasnal` kiegesziteseknel, meselesi segedleteknel, meg a hasonloknal. A szabalyait ugy is 15 perc alatt meg lehet erteni. Fontos a Coc ban, (es minden rendszerben/vilagba), hogy raerez a feelingjere.

Sot a cocban ez hatvanyozottan igaz.
Aztan ha beindul a jatek, akkor ne szamitson senki olyan mesekre, mint a Lovecraft muvek, a jatek ritkan szol arrol. Hosszu Coc-os palyafutasom soran nekem is csak nehanyszor sikerult olyan meset osszefabrikalni (soxor
veletlenul), hogy az olyan lovecrafti legyen.
Aki ugy gondolja, hogy itt olyan Hosies, meg Nagy Dolgokat fog veghezvinni, az mondjon le a Coccal valo jatekrol. Aki pedig a lovecrafti muvek utanerzeset szeretne elerni az kosse fel az also textilt, de nagyon

A lenyek statisztikait pedig teljesseggel folosleges nezegetni, ha meselokent allsz a dologhoz (jatekoskent igazabol nincs is szukseged a konyvre csak elrontja a szorakozasod) keszitsd elo a terepet a mesenek, aztan eszeld ki milyen tortenesek varhatoak, es csak a legvegen kellenek a statisztikak, de csak azert, hogy ott legyenek keznel, es ne a mese kozben lapozgasd a konyvet. Bar folosleges is :), es kiabrandito.

A coc meseknel erzem ugy, hogy sokkal jobban fixalni kell a mese esemenyeit, es nem hagyni kolbaszolni a tortenetben a nyomozokat, mert a hangulat meg- teremtesehez igenis szukseges, hogy bizonyos esemenyek akkor,es ugy tortenjenek, kulonben nehez lesz ismet a megfelelo szituaciot osszehozni.

Na egy kicsit elragadtattam magam, es hosszu lett remelem nem banjatok.

Tigris


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához