LFG.HU

D. P. Manfréd
ismertetőCimkek

Miként is szokott kezdődni egy árnyvadászat? A gyanútlan és jóérzésű (esetleg RASSZ-talan) vadász valamelyik cégtől kap egy ártalmatlannak és egyszerűnek tűnő megbízást. Amiről menetközben kiderül: sokkal nagyobb trutymót rejt, mint bárki előre gondolhatta volna.

Nos így jár ebben a történetben régi ismerősünk: Dirk Montgormery. Az „Elixír”-ben leírtak óta eltelt négy esztendő, s a nagyvárosi veszélyektől megnyugtató távolságban (Cheyenne, Sziú terület) éli az életét. Nem is lenne semmi gond, ha egy rutinmegbízás nem vonna maga után egy másikat.

Hősünknek a távoli Hawai’i Királyságban kell átadnia egy üzenetet (a függetlenség után így írják az ország nevét). Kap némi nuyent, egy chipet a levéllel, valamint egy céges repülőjegyet. A szükséges tudnivalót pedig majd a helyszínen kötik az orrára.
Megérkezik, valódi luxuskörülmények között eltölt egy napot, ismerkedik a helyi nevezetességekkel és az itteni viszonyokkal. Van egy király (alkotmányos monarchia), parlament, ellenzék, fegyveres terrorszervezet, valamint multik és jakuzák. Ez utóbbi csoport főnökével kell találkoznia (neki hozta az üzenetet). Aztán a kísérőnek beosztott sofőr simán végez az oyabunnal, majd meghal.

Dirk pedig ismét menekülhet, s főhet a feje a miértek miatt. Bár sokkal jobban izgatja a saját életbenmaradása. Azon már alig lepődik meg, amikor a titkolódzás és álca ellenére minden szembejövő a valódi nevén szólítja, s szemmel láthatóan sokkal többet tud az ügyről, mint ő. Ennek ellenére többen kulcsszereplőnek tartják, akinek befolyása van az eseményekre. Idővel kiderül, mennyire megalapozott az elképzelés. Az életbenmaradásához mindenesetre többre van szüksége, mint a teljesen fém bal kezére.

Végezetül: A történetet formailag Dirk Montgomery élménybeszámolója, vagyis egyes szám első személyben beszél hozzánk, kommentálja az eseményeket és a látnivalókat. Ez megadja azt a szükséges pluszt, ami kiemeli a regényt az átlag közül. Az „Elixír” című könyvből megismert Dirk Montgomery egy olyan pályára téved, ahol nem az ő súlycsoportjából való versenyzők játszanak (céges igazgatók, egy király, kiegészítve a régóta utált rovarsámánokkal). Mellettük igazán jól mutat egy sárkány és egy nagyhatalmú mágus. A terroristákról nem is beszélve.

Szóval van itt kavarás rendesen, s a fémkezű Dirk időnként joggal érzi egyszerű futárnak magát, akinek semmi köze az egészhez, de éppen ezért többen holtan akarják látni. A befejezés pedig pontosan megegyezik a Shadowrun világáról alkotott elképzelésemmel.

Beholder Kiadó (2001)
Ára: 998,– Ft


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://webshop.rpg.hu/shop/rendellink.php?II=2762]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.