LFG.HU

Thusor_JK
RPG mesélőknekCimkek

Nagy fába vágtam a fejszémet azzal, hogy végig akarok szaladni az összes kaszton. Mindegyik kaszt más és más filozófiát, más és más felfogást igényel. Szinte mindegyik kaszttól különbözik a fejvadász esete, mert a fejvadász … Nos, ki merem jelenteni, hogy ínyenc mesélő és Jk kezében a legtáptalanabb személy Ynev ege alatt! Most sokan felkaphatták a fejüket s elkezdhettek morogni. Akkor meg kell csócsálnom, hogy miért táptalan az IGAZI fejvadász.

Ha megkérdezel egy hozzáértő embert – lényegtelen, hogy Dm, vagy Jk – egyből elkezdi ecsetelni, hogy: `Nehéz vele a játék, mert vagy a klánja irányítja, vagy a klánja üldözi, vagy egy másik klán üldözi, vagy valami más miatt menekül.` Ez nem ilyen egyszerű. Eleve elképzelhetetlennek tartom azt, hogy egy olyan ember, aki egész életét – gyermekkorától kezdve végig – egy közösségben töltötte el – az most lényegtelen, hogy a közösség legcsóróbb tagja is közveszélyes gyilkos – `csak úgy` odahagyja eddigi életét és elszökik a klánjától. A nevelés és a kódex ezt mindíg megtiltja a fejvadásznak. Egy fejvadász tehát a lehető legritkábban fog erre gondolni. Pontosabban fel sem merül benne, hogy elhagyja a klánját és `szabadúszóként` próbáljon meg boldogulni. Ha mégis előfordulna – 100000-ből egyszer -, akkor nem csak a saját klánja haragját vívná ki! Most volt egy film Bruce Lee életéről. Emlékeztek, hogy a Mester mit kapott azért, mert megszegte a törvényt és nem csak a kínaiakat tanította? Eltörték a hátát érte! Szóval, ha egy fejvadász renegáttá válik, akkor ennek híre végigsöpör a térségen. A többi klán vezére elkezd morfondírozni, hogy ez tényleg egy szökés, vagy csak egy újabb trükk. És itt zúdul a világ a Jk fejére. Ha nem tör ki klánháború egy paranoid vezető miatt, akkor is a térség ÖSSZES klánja az áruló, a mesterség árulója után veti magát és nem adnak Neki esélyt. Az Acél és oroszlán könyv nagyon tetszet. Elszórakoztatott, jó könyv, de teljességgel hihetetlen. Az, hogy a Kopó el tudott jutni Ifin-ig azt jelenti, hogy el se akarták kapni igazán! Kránnak a Kopó kellett és az Ikrek odaterelték, ahol kellett hogy legyen. Ennyi. A fejvadász, tehát vagy egy szervezet tagja, vagy két lábon járó hulla.

És ki mondta, hogy a fejvadászegységek csak szemtől szembe támadnak. Dmek! Jegyzeteljetek! Biztosan meséltetek már fejvadásznak, így a trükkök nagy része már el lett sütve a fejvadász karakter által. De az üldözők is fejvadászok – ez a jobbik eset – így ugyanazokat a trükköket alkalmazzák, vagy még ötletesebbeket. Egy fejvadász sohasem állhat meg, ha renegát. Egyetlen esélye, ha élete végéig a szó legszorosabb értelmében az életéért fut. Szóval a témát kiveséztem. Ha a fejvadász megmarad a klánjánál, akkor se egyszerű az élet a Dm számára. Ha ez az eset, akkor ki kell dolgozni a klánt oda-vissza, meg kell állapítani, hogy milyen hatalmak keresik a szolgálataikat, milyenek a gyakori küldetések és hogy milyenek a politikai helyzetek a térségben. Szóval, hogy mik a karakter kilátásai. A fejvadász karakter mindig számíthat arra, hogy belekeveredik valamilyen politikai intrikába és nem biztos, hogy ép bőrrel kivergődik onnan. A klánok vezetői az alacsony szintű karaktereket nagyon könnyedén le képesek írni, de a fifikásabb, ravasz vén rókákat már megbecsülik. Ezért lehet az, hogy a karaktereket a mély vízbe dobják és csak annyit mondanak: `Ez és ez a helyzet. Menj oda és old meg!` Ha egy Jk ilyet hall, akkor – tapasztalat – nagyon megijed. Nem tud a dologhoz hozzáfogni. Vérprofi Jk ilyenkor már a stratégiát vagy a taktikát tervezgeti.

Szóval a klánnál maradt Jk biztosan politikába keveredik. Ritka az olyan klán, ami másból él. Csak egyet ismerek. Egy Uwel hitű bérgyilkos klánt az északi Városállamok területén, az Öklök nevezetűt. Ôk az igazságos bosszúért bármit megtesznek és sohasem vallanak kudarcot. Ha egy emberük odavész küldik a másikat, és így tovább. A leggyakoribb az az eset, amikor a karaktert a Klán szemének és fülének szánják és kieresztik a világba, hogy információkat szerezzen. Ilyen eset szinte minden zászlóháború, klánháború, fejvadász szökése, nagyobb egyházi, világi rendezvények során fordulhatnak elő. Olyan, hogy tartósan kint legyenek a bizalmi emberek az utcákon az utóbbi esetben ritkán fordult elő. Ilyen esetek: A manifesztációs háború kitörése, a crantai hatalom újramegjelenése, a harmadik – eddig rejtőzködő – draquior megjelenése északon, aki felvette a harcot a még aktívan küzdő párossal, Kaorakuval és Peth-szel. Amíg a dolgok nem rendeződnek a karakter lényegében azt csinál amit akar.

Időszakonként egy megfelelő személynek `jelentést` kell tennie és kész. Kalandozhat. Van egy pszi formula, amit csak az ilyen – nagyon megbízható – fejvadászoknak okítanak. 10Pp-ba kerül és egy pszi transz kör felrajzolását, aminek `ára` a 10-ben már benne van. A pszi kör és az erős meditáció a teljes elmét összekapcsolja a klánházban lévő mesterrel, aki szintén egy hasonló körben ül. Majd írok pár sort a fejvadász speciális pszi diszciplínáiról, de ezt mindenféleképpen le akartam itt írni. A lényeg, hogy a mester ezután mindent tudni fog, amit a fejvadász addig megtudott..


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához