LFG.HU

BePe
hírekCimkek
Az LFG-n használt fórummotor szolgáltatásai bővültek az RPG.HU-n megszokottakhoz képest. Az újdonságokkal kapcsolatban következik egy bevezető jellegű, nem minden részletre kiterjedő összefoglaló:
- Először is, bár hosszas tesztelés előzte meg az átállást, az új site-on lehet, hogy lesznek hibák, hiányosságok vagy a magyarításnál bekerült elgépelések. Ha ilyet találtok, továbbítsátok annak leírását (akár képpel), a használt böngésző típusával együtt a az impresszumban található címre vagy a Problémák fórumban nyissatok neki egy önálló témát.
- Az átállás után egy (rövid) ideig – biztonsági / stabilitási okokból – külön kell bejelentkezni (ugyanazzal a login+jelszó párossal) az LFG.HU-ra és a Fórumra (illetve a honlapcsoport többi tagjára is). Ez a korlátozás a tesztidőszak végén megszűnik majd.
A fórumszerkezet alapjaiban az RPG.HU-n megszokottra épül, amely a tagoldalak témáival fog bővülni/finomodni.
A hozzászólások terén a legnagyobb újdonság a BBCode szolgáltatások bővülése. Az eddigi funkciókhoz – idézet, spoiler, stb – újak csatlakoztak. A kódok teljes listájához a súgó nyújt majd segítséget, most csak néhány új elemet emelnénk ki:
Hozzászólások kinézete szempontjából talán a legfontosabb két új funkció a [media][/media], valamint az [img][/img] tagok. Előbbivel youtube videókat (nem indulnak el automatikusan!), utóbbiakkal képeket lehet a hozzászólásokba illeszteni. A belinkelt videók és képek tartalmával kapcsolatban a fórumszabályzat irányadó.
Találkozások szervezéséhez hasznos lehet a [map][/map] tag. A tag-ek közé a teljes címet kell beírnunk, az eredmény a hozzászólásba illesztett google map-térkép.
Egyéb hálózati szolgáltatásokhoz való kapcsolódás is könnyebbé vált. A tag segítségével twitter csatornát, a [gamertag] [/gamertag] használatával xbox live azonosítót linkelhetünk. (Nemsokára bővül a választék a Steam azonosítóval is.)
Finomodtak a keresőfunkciók is. Ezek használata értelemszerű, ugyanazon a felületen lehet majd témák, felhasználók, a Letöltés rovat és a Súgó cikkei között is keresni.
Az új funkcióknál a téma (topic) prefixek igényelnek talán magyarázatot: első körben a szerepjátékok, illetve a keres-kínál fórumokban, témanyitáskor (vagy módosításkor) lesz elérhető ezen funkció, segítségével a témához egy kulcsszót tudunk fűzni, amelyek megkönnyítik a tematikus keresést – például a mágus témájú témák közül azokra lehet szűrni, amik a D20 rendszerével vagy az ETK-val foglalkoznak.  (Ugyanez igaz lehet majd a DnD3, ADnD, vagy pl a különböző Shadowrun verziók témáinak megkülönböztetésére.
Új prefixeket a Javaslatok fórumban vagy a helyi moderátoron keresztül lehet igényelni.

A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához