LFG.HU

Ropilovag
ismertetőCimkek

Történt már veled, hogy összejöttél volna egy barátod exével, de nem tudtad, hogy mi a teendő? Hogy nem tudtad mit mondj, amikor egy cimborád veled és a képzeletbeli képességeddel/munkáddal vág fel?

A Tesó Kódex megmondja. Ezt, és még sokkal többet. Válaszokat ad olyan kérdésekre, amiket soha nem mertél feltenni, még a legjobb barátodnak sem. Lehetőségeket és megoldásokat kínál olyan helyzetekre, amiket gyakran megtapasztal a férfiember, de mégsem biztos abban, hogy mi is a teendő. Te tudnád, hogy mit tegyél, ha a barátod dögös nevelőanyja rád mozdulna? Vagy hogy az ördögi hármas közben szabad-e a tesó szemébe nézni?

A humoros megfogalmazás és stílus Barney Stinson (How I met your mother) egyedi személyiségét adja vissza úgy, mintha csak itt ülne mellettünk. A magyarázatok és ábrák kiválóak, és minden egyes sorozatbéli hivatkozás visszaköszön belőle. Persze a poénok és utalások mögött ott vannak azok a témák és gondolatok is, amelyek valóban felmerülhetnek a tesók között (az ölelés hosszúsága, házibuli esetén rendelendő pizzák száma, vagy hogy milyen film kölcsönözhető ki). Természetesen a könyv csak egy televíziós csatorna nagy sikerű sorozata miatt jöhetett létre, ám ettől függetlenül olyan egyértelmű szabályrendszert tár elénk, amit eddig mindenki követett, még ha nem is tudatosult benne. Ajánlott olvasmány mindenkinek, átütő ereje egyértelmű. Ha egyszer az olvasó a kezébe veszi, nem fogja tudni letenni.

Matt Kuhn és Barney Stinson könyve olyan hiánypótló, amire a tesóknak már régóta szükségük volt.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához