LFG.HU

taverna
BePe
hírekCimkek

A Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület 2010.12.04-én

KIMTE Magyar Fantasy Irodalmi Díj

néven (továbbiakban: Díj) létrehozta Magyarországon a fantasy és a hozzá kapcsolódó társműfajokat népszerűsítő, a színvonalas teljesítményt jutalmazó, minőségi kötetek kiadását ösztönző irodalmi díjat, ami évente regény és novella kategóriában kerül átadásra.

A Közgyűlés megszavazta, hogy a Díj odaítéléséről, a nívós művek kiválasztásáról az Egyesület által felkért öttagú zsűri dönt, melynek tagjai a következők:

Bán János író, újságíró

Bihari Péter író, irodalmár

Kollárik Péter magyar-angol szakos tanár, műfordító

Dr. Pálinkás Imre író, orvos

Dr. Sohár Anikó egyetemi docens, műfordító

Az Egyesület szeretné bevonni az Olvasót az értékelésbe egy összesített olvasói véleményekből származó szavazat formájában, amit a zsűri egy 6. szavazatként mindenkor figyelembe vesz.

Az Egyesület vállalja, hogy a zsűritagokkal együttműködve kidolgozza a Díj nevezési és elbírálási rendszerét, meghatározza a nevezés módját és minden hozzá kapcsolódó technikai részletet, vállalja, hogy évente rendszeresen megrendezésre kerülő, háromnapos, nyári fantasy tábort hoz létre azzal a céllal, hogy a Díj átadását ünnepélyes keretek között biztosítsa, színvonalas programokkal népszerűsítse a fantasy irodalmat.

Az Egyesület decemberben grafikai pályázatot ír ki a Díj logójának megalkotására.

Az Egyesület megszavazta, hogy a Díjat első ízben 2012 nyarán ítélik oda a 2011. január 1. és december 31. között megjelent legjobb fantasy regény(ek)nek és novellá(k)nak.

A KIMTE Magyar Fantasy Irodalmi-díj Alapító Okirata 2011 nyarán ünnepélyes keretek között kerül bemutatásra.

Az Egyesület a Díjhoz kapcsolódó megfelelő információ megosztás érdekében létrehozta a http://kimte.hu címen (néhány napon belül) elérhető honlapot, ahol a közönség közvetlenül tájékozódhat az alapítás fejleményeiről, kapcsolatba léphet a zsűritagokkal és az Egyesület képviselőivel, javaslatokat tehet a nevezési és elbírálási rendszer kialakítására, műértékeléseket küldhet be, részt vehet a szavazásokon. A honlapon megtekinthető a Díj előzetes felmérése érdekében közzétett kérdőív összesítése.

A díj elnevezésére tett javaslata alapján a 10 ezer forintos könyvcsomag nyertese:

Juhász Roland

Gratulálunk! A nyertes az ajándékát két héten belül megkapja.

A Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület várja azon magánszemélyek és szervezetek jelentkezését, akik kedvelik a fantasy irodalmat, érdeklődnek az Egyesület rendezvényei és tevékenységi köre iránt, szellemi és/vagy anyagi támogatást szeretnének nyújtani a díj alapításához és fenntartásához.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához