LFG.HU

HammerTimeCafe
MurciMarci
hírekCimkek

„Közeleg a tél…” – „Winter is coming…”

George R. R. Martin baljóslatú, szállóigévé vált mondata biztos sokakban ébreszt kellemes emlékeket.

A Tűz és jég dala egy regényciklus, angolul és magyarul is négy kötet látott eddig napvilágot: Trónok Harca, Királyok Csatája, Kardok Vihara, Varjak Lakomája címmel. A történet Westerosra kalauzol bennünket, ahol hataloméhes, néha becsületes, néha velejéig romlott nemesi családok vívják háborúikat, a tél kegyetlen, hosszú-hosszú évekig tart, és az egyetlen győztes a halál. A regényről érdemes tudni, hogy a benne szereplő karakterek nem tucat-személyiségek, nem egyértelműen jók vagy gonoszak, mindegyikük egyformán kedvelhető vagy gyűlölhető.

A rajongók nagy örömére a könyvekből most TV sorozat készül/készült, Trónok Harca címmel.

A sorozatot az HBO forgatja, Martin pedig Co-Executive Producer-ként vesz részt a munkálatokban. A bemutató jövő év áprilisára várható. A felvételeket több helyszínen készítik, az egyik az a marokkói (ouarzazate-i) filmstúdió, ahol a Mennyei Királyságot is forgatták, ideális helyszín, hiszen közel az Atlasz hegység a havas csúcsaival, délre pedig a Szahara található. A Gladiátorból is forgattak itt jeleneteket.

A szereplők listája kevés ismert nevet tartalmaz, az egyikük Sean Bean, a Gyűrűk Ura Boromirja, ezért az előzeteseket hang nélkül nézve az a furcsa érzete támadhat az embernek, hogy a Gyűrűk Ura egyik előzeteséből vágtak ki jeleneteket. Sean Bean alakítja Eddard Starkot, szerény véleményem szerint teljesen alkalmas erre a szerepre. A többi színész is jól eltalált választás.

Az elmúlt napokban is jelent meg előzetes videó a filmről, amiben az alkotók és színészek beszélnek a kulisszatitkokról.

Ezt itt lehet megnézni:

Más előzetesek:

A filmforgatást maga Martin felügyeli, emiatt viszont a könyvek írásával lassabban halad. Blogján tudósít minden fontosabb eseményről, ami itt olvasható:

http://grrm.livejournal.com/

Néhány saját kép a filmstúdióról: (mellékelve)


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához