LFG.HU

endemon
vegyesCimkek

2007-ben alakult akusztikus folk-fantasy zenekar vagyunk Jászberényből.

Megalakulásunk a legelső Fireball LARP-nak köszönhető, ahová hangulatfokozás céljából mentünk mint bárdcsapat. E koncertet követően döntöttük el, hogy tényleges zenekarként szeretnénk folytatni.

A most három és fél éves zenekar jelenlegi formáját tagcserék, új hangszerészek felvétele, valamint folyamatos repertoár- és hangzásbővülés folyamán nyerte el. Időközben székhelyünket is inkább Szegedre toltuk át, ahol a tagok nagyobb része tevékenykedik.

Jelen pillanatban hét tagot számlál a csapat, hangszereink: gitár, basszusgitár, hegedű, fuvola, tangóharmonika, csörgődob, valamint különböző kézi dobok (bongo és bodhrán); ezen kívül női és több férfiének is hallható zenénkben. Szövegvilágunk a középkori fantasy világokból merít, zenei világunk népzenét, régizenét, valamint egyéb stílusokat ötvöz.

Ez a hamarosan megjelenő első, „Régi idők hajnalán” című albumunkon sincs másként (megjelenés: 2011. február 12.)

Bővebb információk rólunk az esetleges érdeklődőknek a http://sarkanykonny.ucoz.hu/, valamint a https://myspace.com/sarkanykonny honlapokon.

Két, először itt publikált felvételünket hallgassátok sok szeretettel! Egy hajsza történetét jelenítik meg, az első része az üldözött szemszögéből, a második része az üldözőéből.

Szórád János József

zenekarvezető

Szabadság:  08_A_szabadsag

Fekete lovas:  09_A_fekete_lovas


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához