LFG.HU

taverna
Dor
mesélőknekCimkek

20 oldalas Kard és Mágia kalandmodul 3. szintű (kezdő) kalandozók számára.

Egykoron a környék minden lakója egy embertől rettegett: Nikándertől, Byro főpapjától. A kígyóisten követői és hüllőszerű bestiái félelemben tartották a településeket; embereket raboltak és kegyetlen kínzásoknak vetették alá vagy rabszolgájukká tették őket. Ezek a rabszolgák voltak kénytelenek megépíteni a Kínok Templomát a sziklák árnyékában, a földalatti sötétségben, ahol Nikánder közelebb lehetett istenéhez, Byrohoz. Azok számára, akiket ide hurcoltak, a templom maga lett a pokol. A sötét falak százak fájdalmas sikolyát nyelték el, de senki nem volt, aki be tudott volna számolni a történtekről.

Mire kellő távolságra eljutottak a hírek, ahonnan segítség is remélhető volt, a gonosz legendája magától lezárult. Nikánder meghalt. Halála körülményeit a mai napig pletykák és találgatások övezik; az egyik áruló híve megmérgezte, saját szörnyetegei ellene fordultak, kalandozók törtek be a templomba és végeztek vele, és hasonlók. Mindegyik csupán találgatás, de tény, hogy a főpap egyik napról a másikra eltűnt, és vele együtt minden követőjének is nyoma veszett. A vidék szép lassan feleszmélt a kegyetlen múltból és békés, nyugodt életet kezdett élni.

Több száz zavartalan év után a letűnt templom melletti kis faluban ismét feltámadt a félelem. Mintha a történelem megismételni látszana önmagát. Az elmúlt hetekben több tucatnyian eltűntek, majd kígyóemberek és vad bestiák rontottak be és okoztak kíméletlen rombolást. Az egyszerű népek hamar felépítették a maguk magyarázatát: talán Nikánder tért vissza a halálból, vagy talán sohasem halt meg. Mások szerint valaki csupán kihasználja a régi legendát, és éppen ezt akarja elhitetni.

Akármi is legyen az igazság: kiderül a Kínok Templomában!

A Kínok Temploma – letöltés (1,1 MB PDF)

http://fomalhaut.lfg.hu/2011/01/31/a-kinok-temploma/


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához