LFG.HU

taverna
dekszter
hírekCimkek

Sok akadály, késés és csúszás után végül március végén indul a most már Peter Jackson nevével fémjelzett Hobbit forgatása.
A Gyűrűk Ura trilógiával csillagászati magasságokba emelkedő Jackson (a három gigászi film összesen majdnem 3 milliárd dollár bevételt és 17 Oscar díjat hozott számára) eredetileg a producer szerepében lett volna jelen, a két részesre készített filmet pedig a Faun labirintusa és a Hellboy filmekből ismert Guillermo del Toro vezényelte volna le. A sorozatos viták és csúszások miatt végül ő tavaly májusban kilépett a filmből, helyét Jackson októberben vette át.
Jackson érkezése után egy sztrájk (Színészek Nemzetközi Szövetsége), majd egy esetleges kelet-európai forgatási helyszín miatt kialakult vita hátráltatta a forgatást, de végül mindkét akadály elhárult.

Az év elején Peter Jacksont gyomorfekéllyel kellett műteni, de a felépülés után azonnal a rendezői székbe ül, ami mellett már a trilógiából ismert számos személy várja. Többek között ismét feltűnik majd a vásznon Sir Ian McKellen (Szürke Gandalf), Andy Serkis (Gollum/Smeagol), Cate Blanchett (Galadriel), Christopher Lee (Fehér Szarumán), Elijah Wood (Frodó), Ian Holm (az idősebb Bilbó), Hugo Weaving (Elrond). Az ő újra megjelenésükön kívül ismét Howard Shore zenéjét hallhatjuk majd a filmekben, aki a trilógia során két alkalommal is elhozta a legjobb zenéért járó arany szobrot.

A fiatal Bilbót Martin Freeman fogja megszemélyesíteni.

A filmet március 21-én kezdik forgatni Új-Zélandon, természetesen 3D-ben. Az első rész 2012-ben, a második pedig egy évre rá érkezik a mozikba.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához