LFG.HU

Hulla77
RPGCimkek

Már három éve annak, hogy az Új Törvénykönyv megjelent. Azt követően, sajnos visszaesett a kiadói aktivitás a szerepjátékhoz ígért kiegészítők megjelentetése terén. Sokan sokfélét láttak volna szívesen, de abban szinte minden rajongó egyet értett, hogy egy alaposan átgondolt erratára és egy hivatalos iskolaalkotó metódusra mindenképp szükség lenne. Előbbi kapcsán mi, egyszerű rajongók, nem sokat tehetünk, tán csak annyit, hogy ontjuk a kiadó felé az észrevételeinket és javaslatainkat.

Az első időkben, mikor még sokakkal együtt reménykedtem a M.A.G.U.S. főnixmadárként való feltámadásában, több anyagot is készítettem a kiadványhoz. Többek közt volt egy, a szabálykönyvből hiányolt Iskolaalkotó metódusom, amelyről egyébként a rajongók többsége is pozitívan vélekedett, és sokan máig is használják.
Akkoriban, csak hogy bemutassam alkalmazhatóságát, belekezdtem az egykor népszerű ETK-s kiegészítő szabálykönyv, a Harcosok, gladiátorok, barbárok ÚTK-ra való átkonvertálásába. Idővel ez a folyamat lelassult, mondhatni meg is állt. Tán még most is ez lenne a helyzet, ha az egyik barátom, Selmo, nem bíztat a munka befejezésére, és nem ajánlja fel az abban való segítségét. Mostanra már tényleg sok munkája van benne, és nélküle biztosan nem tarthatnátok kezetekben ezt a kiegészítőt. A dolgok előrehaladtával indokoltnak láttam, hogy más – a HGB profiljába beleillő – ETK-s anyagokat is beleszerkesszek. Ezeket majd a régi rajongók gyorsan kiszúrják, az újak pedig – reményeim szerint – külön örülni fognak nekik. Ahol csak tehettem, törekedtem rá, hogy a régi HGB szellemisége megmaradjon. Természetesen majd a tisztelt játékosok eldöntik, mennyire sikeredett a közízlésnek fogyaszthatót alkotnunk. Itt szeretném elmondani, hogy örömmel fogadunk az anyag kapcsán minden javító szándékú észrevételt és kritikát. Nem vagyunk tévedhetetlenek, biztos maradtak hibák az anyagban. Előre is elnézést kérünk érte!

Ezzel együtt a kiadó felé is szeretném jelezni, hogy az említett metódust – részében vagy egészében – használják fel bátran. Ez sokak szerint egy hiánypótló anyag, amely javarészt összhangban áll az Új Törvénykönyvben megjelentekkel!

Kívánok mindenkinek jó játékot!

Hulla

Kattints a képre a letöltéshez


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához