LFG.HU

HammerTimeCafe
Urban
hírekCimkek

Az első Véletlen Találkozások megszervezését az tette indokolttá, hogy az LFG.HU (akkor még RPG.HU) fórum Kard és Mágia és TSR archívum témáinak rendszeres látogatói nem mind ismerték egymást személyesen. Adta tehát magát a találkozó ötlete, és az is, hogy ha már összejövünk, ki is próbálhatnánk egymás játékait. Ezért felkértem néhány, kampánybeszámolóik alapján közismert mesélőt, hogy tartsanak bemutatót a többieknek.

A terítéken olyan rendszerek szerepeltek, mint a hazai Kard és Mágia vagy a Hackmaster Basic, továbbá D&D retroklónok, mint például a Swords & Wizardry különböző változatai vagy a magyar fejlesztésű Kazamaták és Kompániák. A rendelkezésre álló helyek hamar megteltek, a találkozó pedig egybehangzóan jól sikerült. A mesélt kalandok körül már megjelent a Kard és Mágiához A Princípium nevében!, a KJK könyvek Titánján játszódó Feketenyelv pedig a találkozó almanachjában olvasható.
Itt letölthető az első Véletlen Találkozások Rendezvény Almanachja

Az első alkalmat követő visszajelzések szellemében terveztem meg az új találkozót, melyet szívvel ajánlok minden a hagyományos és/vagy régi szerepjátékoktól nem ódzkodó szerepjátékosnak.

Délelőtt olyan érdekességeket lehet majd játszani, mint a régi scifi klasszikus Traveller, vagy a D&D-t az hellenizmus szemszögéből újraértelmező Mazes & Minotaurs. A délutáni programból a sword & scorcery legszebb hagyományait követő Kard és Mágia mesét, illetve egy 1978-as, a brit White Dwarf szerepjáték magazinban megjelent AD&D kalandmodult ajánlom kipróbálásra.

A találkozó időpontja: 2011 április 2. szombat
Helyszín: Hotel Griff Junior, 1113 Budapest, Bartók Béla út 152.

Néhány üres hely még van, hajrá, minden jelentkezőt szeretettel várok!
Részletes információk a Honlapon


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához