LFG.HU

Herbie
hírekCimkek

Tavaly júniusban nagy izgalmakat okozott egy hivatalos trailernek titulált, bő hétperces film az interneten, amely egy új, elég komor hangulatú Mortal Kombat filmet reklámozott. A kisfilmben olyan ismertebb arcok is feltűntek, mint pl. Michael Jai White (Jax) és Jeri Ryan (Sonya Blade).

Rögtön rá is ugrott mindenki, a Slashfilmtől a Kotakuig, és mind a filmes, mind a számítógépes játékos geekek lelkesen fogadták a videót. Végül egy Jeri Ryan tweet vezetett nyomra, és kiderült, hogy sajnos a videó nem igazi előzetes, hanem Kevin Tancharoen rendező próbálkozása, hogy meggyőzze a Mortal Kombat filmjogokat birtokló Warner stúdiót, hogy ő lenne a megfelelő ember az MK film feltámasztására. A színészek baráti szívességből vállalták a szerepet, aztán mindenki ment a dolgára.

A kisfilm meggyőző, Tancharoennek határozott elképzelései vannak arról, hogyan kellene kinéznie egy Mortal Kombat filmnek. Ennek kapcsán új szót is tanultam: „Nolanizált”. Így nevezik ugyanis, Chris Nolan Batman-filmjei nyomán, azokat a filmes próbálkozásokat, amikor egy képregényt, vagy egyéb fantasztikus történetet dark és realisztikus, két lábbal a földön álló filmváltozattá gyúrnak át. A „Mortal Kombat: Rebirth” névre keresztelt kezdeményezés kellően zsigeri és hiteles lett, takarosan megpróbálta elmagyarázni a szuperképességek eredetét, a koreográfiák szépek, az akciójelenetek pergők lettek. Sajnos ez sem volt elég, hogy a Warner belevágjon egy MK rebootba, de némi gondolkodás után úgy döntöttek, zöld utat adnak egy (egyelőre) tízrészes websorozatnak.

Ez lett a Mortal Kombat: Legacy, amely egyben az új reboot játék promóciója is. A karaktereket eléggé átgyúrták, sokan új eredetsztorit kaptak, vagy meghaltak, de mind felismerhetőek. Ami a szereplőket illeti, a „trailer” óta ismertebbé vált Ian Anthony Dale (Scorpion) a The Event című sorozatban látható, de a Battlestar Galacticából és a Dollhouse-ból megismert Tahmoh Penikett (Stryker) is feltűnik már az első részben. A Raident alakító Ryan Robbins már veterán websorozatos, a Génrejtek (Sanctuary) és a Riese című, befutott websorozatokban is szerepelt, Kitanát pedig Talisa Soto helyett ezúttal egy feltörekvő harcművész/kaszkadőr leányzó és másodállásban egzotikus szépség Sam Tjhia játssza majd. A harcok koreográfiáját a többszörös bajnok Larnell Stovall jegyzi, akit a legjobbak között tartanak számon Hollywoodban is.

A Legacy első részét már meg is nézhetjük a Machinima.com Youtube-csatornáján, és mától fogva kilenc héten át minden kedden ugyanitt.

https://www.youtube.com/user/machinima#p/c/6656FE6D5A4D6973/0/6s6UiEuCYXA

vagy itt:

IMDB: https://www.imdb.com/title/tt1842127/


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához