LFG.HU

Sajó es Márk
mesélőknekCimkek

A legutobbi Tiltot Kanton Magus modulja. Reszletesen kidolgozott modul, terkepekkel. (Koncepciozus parti kialakitasanak a lehetosegevel…mindenki rabszolga lehet a vegere -))

A szigetcsoporton mintegy hatszáz évvel ezelőtt kalózok telepedtek le. Caria Om Gortari, az akkor még kormányosként szolgáló, későbbi véreskezű kalózvezér térképezte fel a szigetcsoport körüli zátonyokat. Ennek során fedezte fel az északi sziget öblének rejtekén megbúvó hatalmas barlangot. Embereivel hozzálátott, hogy a természet eme remekművét tökéletes kalózrejtekké alakítsa. Az évek során több széles folyosót is vágtak a sziklába, kialakították a barlangrendszer végleges képét. Azokban az időkben gyakran hallatszott pénzcsörgés a barlang falai között, de gyakran hangzott fel a megkínzott foglyok kiáltása is. Néhány évvel később elkezdték az öböl átalakítását, a mesterséges zátonyok kiépítését is. Ezt a munkát már a vezér fia, Viren Om Gortari fejezte be.

Hamarosan azonban telepesek érkeztek a déli szigetre. Erdőt irtottak, kutat fúrtak a sziget belsejében, állattenyésztéssel és földműveléssel próbálkoztak. Azonban egyszer egy a “Zátony telep”-re érkező hajó már csak a kihalt telepet találta. Minden ember és állat eltűnt, ám harcnak, rombolásnak semmi nyoma nem volt. Ennek a hihetetlen történetnek köszönhette elátkozott hírét a sziget. Természetesen a furfangos kalózvezér, Viren Om Gortari intézte el a dolgot embereivel. A telep lakóit eladták rabszolgának, az állatokat pedig megtartották. Viren kezdte el a keleti sziget erdejének áttelepítését a kalózsziget tetejére. Próbálkozását teljes siker koronázta. Az elkövetkező időszakban a kalózok csak Viren erdejeként emlegették a sziget növényzetét. Viren halála után fiai, Yil és Sago, rövidesen torzsalkodni kezdtek, nem kellett hozzá két év, és máris halálos ellenségként tekintettek egymásra. A kalózcsapat is két részre szakadt, Yil embereivel egy sikertelen merénylet után elmenekült a szigetről.
Sago ugyan most már magáénak tudhatta a szigeteket, ám a torzsalkodásban annyira meggyengült kalózbandája, hogy hamarosan kénytelen volt feladni rejtekhelyét. Azóta Sago bandájáról senki sem hallott.

Majd két évszázaddal később azonban újból kalózok vetették meg lábukat a szigeteken. Nem zavarta őket, hogy hivatalosan a Zátony–szigetek a Velar Főpapi Tanács birtokaihoz tartozik, a régi telep romjain felépítették saját rejtekhelyüket…de erről majd kicsit később….

Klikk ide


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához