LFG.HU

Brutalis
ismertetőCimkek

Oké. Én egy rosszindulatú tévénéző vagyok, aki mindenben a hibát keresi, a drámára általában a történetben tátongó lyukak felemlegetésével reagál, és egyáltalán, nehéz a kedvemre tenni. De. Most, hogy leülnék megnézni egyhuzamban a negyedik részt is a Pioneer One című magánkezdeményezésű sorozatból, muszáj félretennem a cinizmusomat, és írni róla egy ajánlót.
Ez a sorozat jó. A pilot a 2010-es New York-i televíziós fesztiválon díjat is nyert, de nem ezért nézem. (Kickstarter-projektként indult el, majdnem félmillióan töltötték le csak a pilotot, és ezt követően dobták össze a pénzt egy minisorozat költségvetésére).

A sztori úgy kezdődik, hogy Kanadában előzetes bejelentés nélkül földet ért egy űrobjektum. Mivel szétterített némi sugárzó anyagot a légkörben, az Egyesült Államok részéről elküldtek néhány ügynököt a kanadaiak csicskáztatása, khm, a nemzetközi együttműködés jegyében, kiderítendő, hogy mi történt. Az öltönyösök egy feleslegesen bonyolult terroristacselekmény bizonyítékai helyett egy olyan hidegháborús űrhajót találnak, ami talán a Marsról jött. Vissza. Ezek után meg kell magyarázni az otthoniaknak, a kanadaiaknak, a tüntetőknek, és saját maguknak, hogy miért érdemes minden józan politikai belátás ellenére maradni még egy ideig a műveleti helyszínen… persze anélkül, hogy a valószínűtlen magyarázatot ország-világ tudomására hoznák.

Az elkövetők a számomra érdekes szintig megcsinálták a házi feladatukat, vagyis a hozzám hasonló fotelasztronauták által ismert tényeket figyelembe vették. A színészi játék decens, nem kiemelkedő, de nem is csapnivaló. Mehh, ismerjük el, döcög, de mivel a történet megvett kilóra, én el tudtam tekinteni a technikai megvalósítás bakijaitól.

A kis költségvetés meglátszik a szereplők számán és a helyszíneken, de legalább nem vállaltak fel a készítők semmi olyasmit, ami kizökkentett volna a hangulatból. (Legalábbis Űrgammák flashback nélkül megúsztam eddig).

Összefoglalva: a cucc meglepően intelligens, nézhető, ajánlom mindenkinek – meghálálja, ha nem állnak hozzá túl kritikusan. Én azt hiszem, adakozni is fogok, nehogy bosszúból itt hagyjanak egy cliffhangerrel. Egyelőre a negyedik epizóddal vannak készen, az ötödik forgatására várhatóan idén májusban kerül sor.

Linkek:

IMDB: https://www.imdb.com/title/tt1748166/

A sorozatot itt lehet megnézni streamen: http://www.pioneerone.tv/watch/


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához