LFG.HU

BePe
hírekCimkek

(c) Elinor Lorentzen

`Mágia-maffia` – az LFG.HU újabb novellapályázatot hirdet

A novellák témája, ahogy az a mottóból is kitűnhet, a szervezett bűnözés és a varázslat, illetőleg szemfényvesztésnek látszó, kitalált, ámde logikusan felépített, rendkívül fejlett technológia kapcsolata. Pályázni fantasy, sci-fi vagy horror témában lehet, legalább 5.000, legfeljebb 20.000 karakteres (szóközökkel együtt) művekkel.

A krimi-elemek megjelenítésének különösen örülni fogunk; a hangsúly ne feltétlenül egy bűntény (azon belül is ne feltétlenül gyilkosság) és annak megoldásán legyen, a pályázók tegyenek kísérletet a szervezett bűnözés, mint jelenség ábrázolására is.

Egy szerző korlátlan számú novellával nevezhet (társszerzőséget elfogadunk).

Csak önálló, eredeti műveket várunk: a novellák nem íródhatnak már létező fantasztikus irodalmi világra, a pályázók ezúttal is teremtsenek önálló mítoszt. Bármely történelmi korszakban, vagy arra hasonlító alternatív földi/kitalált világban játszódhatnak a történetek, és a képzelet szülte, mitológiai, mesebeli és más lények (pl. sárkányok, manók, koboldok, lidércek stb.) is megjeleníthetők. Nem elvárás, hogy a novellában szóról-szóra elhangozzék a mottó és nem kötelező tartózkodni a humoros megoldásoktól sem.

Az írások beérkezésének határideje 2011. augusztus 31-e éjfél. Eredményhirdetés 2011. október 1-én.

Nevezési díj nincs.

A pályázat jeligés, ami azt jelenti, hogy a műveket tartalmazó fájl neve legyen a jelige, a levélben pedig csatoltan egy „jelige.rtf” nevű fájlban a jeligét, a szerző (polgári) nevét, email címét, és a honlapon való megjelenésre vonatkozó nyilatkozatát kérjük feltüntetni. Ebben a fájlban szerepeljen még az író(k) nyilatkozata, melyben kijelenti(k), hogy a beküldött írás az ő kizárólagos, eredeti szellemi terméke(ük).

Pl.: „Corleone” jeligével érkező történet esetén:
- Corleone.rtf (kizárólag a novellát tartalmazó fájl, amelyben nem szerepelhet a szerző neve)
- jelige.rtf (a jelige feloldása: tehát a jelige, a szerző neve, email címe és a nyilatkozatok megadása)

Elfogadott formátumok: RTF/DOC/DOCX

A jeligés beküldés szabályait megsértő vagy hiányos pályázatot, valamint a megadott leütésszámot durván (10 % felett) átlépő pályázatokat nem áll módunkban elfogadni, kizárást von maga után. Pályázhat minden magában kedvet érző író, függetlenül attól, hogy jelent-e már meg kötete vagy szerepelt-e novelláskötetben írása.

A pályázatokat a magiamaffia@lfg.hu emailcímre várjuk, illetve belépés után beküldhetők az LFG.HU “Novellapályázat – nevezések” menüpontjában is. (http://lfg.hu/novellapalyazat/bekuldes.php)

A beküldött novellákat az LFG.HU szerkesztősége fogja elbírálni. Az egyes irányzatok között nem teszünk különbséget, tehát nem hirdetünk győztest külön a sci-fi, fantasy, horror novellák között.

A szerkesztőség fenntartja a jogot, hogy az első helyezést ne ossza ki, ha nem talál arra érdemes művet a novellák között, vagy megosztottan díjazzon.

1díj: 15.000 Ft értékű könyvutalvány
2díj: 10.000 Ft értékű könyvutalvány
3díj:   5.000 Ft értékű könyvutalvány

A díjazott művek mindenképpen, minőségtől (és a szerző hozzájárulásától) függően a többi novella is megjelenik az LFG.HU-n a pályázat lezárását és az eredményhirdetést követően.

A nem díjazott, de a honlapon megjelenésre alkalmasnak talált novellák közönségszavazáson vehetnek részt, amennyiben a szerző engedélyezte a megjelenést. A közönségdíjas novella szerzője szintén 5.000 Ft értékű könyvutalványt nyer.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához