LFG.HU

Ravenheart
hírekCimkek

Már letölthető a Dungeon Crawl Classics RPG ingyenes béta verziója a Goodman Games oldaláról!

Borító

Ha valaki nem ismerné a őket: a kiadó a “d20 boom” idején jelent meg a piacon, azóta is szorgosan adják ki kalandmoduljaikat, játékaikat és kiegészítőiket, melyek közül több díjat is nyert. Joseph Goodman tavaly jelentette be, hogy saját szerepjátékkal állnak elő, és a továbbiakban ezt a rendszert fogják támogatni a moduljaikkal is. Habár eleinte sokakat hidegen hagyott a dolog, az elmúlt év találkozóin szervezett próba játékok és a róluk készült beszámolók még a szkeptikusokat is meggyőzték, hogy érdemes ezzel a játékkal foglalkozni.

De miért is jó nekünk egy újabb old-school szerepjátékkal foglalkozni a mostani retroklón és szimulákrum áradatban?

Egyrészt, mert a DCC RPG nem retroklón. Egy a d20-as rendszer alapjaira épített játékról van szó, melynek egyszerű és gyors rendszerét olyan dolgokkal bolondítják meg többek közt, mint több fokozatú varázslatok, varázslat rontás, kritikus táblák, paktumok másvilági lényekkel, 0. szintű kezdő karakterek, a Zocchi kockák használata vagy egy általános rendszer harcosoknak különféle fegyveres manőverekhez.

Goodman célja egy olyan szerepjáték megírása, mely jobban visszaadja az Appendix N-ben is említett klasszikus fantasy történetek hangulatát, mint ahogy az D&D-nek valaha is sikerült. A célközönség bárki, akinek még mond valamit a Gygax, Arneson, Holmes, Mentzer, Kuntz és társaik neve, oda van a sword & sorcery regényekért, nem retten vissza a kihívásoktól és nem rest saját szabályokkal és anyagokkal bővíteni a játékot.

A teljes verzió novemberben várható, és a keményfedeles könyv minden tekintetben teljes játék lesz: időnkénti évkönyv és egy esetleges Áereth világleírás mellett csak modulok fognak megjelenni hozzá. Utóbbiak csak új és eddig ismeretlen ellenségeket fognak tartalmazni, és ismerve Goodmant alaposan próbára fogják tenni a játékosok képességeit. Külső és belső tartalomban egyaránt a régi regények hangulatát szeretnék felidézni, és aki látta a Dungeon Alphabet-et belülről, vagy a Portal Under the Stars-hoz készült térképet, az szerintem egyetért velem abban, hogy ez sikerülni fog.

További információkat és fejlesztői naplókat a kiadó fórumán lehet találni, játékbeszámolókat pedig különféle blogokon. Ha felkeltette az érdeklődésedet, töltsd le, próbáld ki és írj visszajelzést, véleményt, kritikát a fejlesztőknek! Jó szórakozást minden tesztelőnek!


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához