LFG.HU

Pozsgay
ismertetőCimkek

Korábbi cikkünk: Hogyan készült – Tanító sárkány

Ez a falfestmény egy újabb kihívás volt számunkra, mivel nem függőleges felületre, hanem egy tetőtéri szoba 45 fokos ferde falára készült, valamint ez volt az első manga stílusú falfestményünk. A ferde fal rögtön több nehézséget is jelentett számunkra. A fal ágyról fekve látszik szemből, ezért szerencsére a perspektíván torzítani nem kellett, viszont sokat kellett mozogni ahhoz (létráról fel-le, előre- hátra jönni), hogy a fal teljes felületét meg tudjuk festeni, ezen kívül a folyékony festék a fizika törvényeinek megfelelően visszafelé folyt egy idő után az ecseten. Fizikailag is rendkívül fárasztó volt, főleg a nyakunknak. – régi planetáriumi emlékeket idézett.

A megrendelő kérése az volt, hogy a falfestmény jelenítse meg a Deathnote c. filmből Yagami Light és Ryuk szereplőket, valamint a Bleach c. rajzfilmből Ichigo szereplőt. Néhány jelenetet mi is megnéztünk a filmekből, hogy elkapjuk a rajzfilmek hangulatát, hogy mi az, ami leginkább jellemzi a hősöket. A filmek megtekintése mellett a falfestmény vázlatának elkészítéséhez sok referencia anyagot gyűjtöttünk az interneten. Majd ezekből összeállítottunk egy vázlatot. A jelenetet a kép közepére helyeztük, falfestmény két oldalát pedig kiegészítettük kevésbé hangsúlyos elemekkel.

Rácsozásos technikával felrajzoltuk a képet, – nagyobb falfestmények készítésekor gyakran használjuk ezt a technikát, mert karnyújtási távolságból ekkora méretben már nem látszanak az arányok. Majd átkontúroztuk a ceruzavázlatot, erre azért van szükség, hogy az alapozás után is kivehető maradjon az eredeti vázlat. A háttér kék színeinek felvitele után megfestettük a holdat, majd a várost, ezek után álltunk neki az alakoknak.

 

 

 


Miután elkészült a falfestés, ezután következett az UV reagens festék felvitele. Mivel UV reagens lakkot használtunk, ami normál fényben alig látszik, ezért besötétítettük a szobát, felkapcsoltuk az UV lámpát és az UV festékkel átfestettük a falfestmény azon részeit, amelyek itt a képen világítani látszanak.

 

Kapcsolódó link:  Falfestő

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához