LFG.HU

antiserver
hírekCimkek

Érdekes lépésre szánta el magát a közelmúltban a Cambridge Games Factory. A cég rendkívül népszerű „Dicsőség Rómának!” című társasjátéka ugyanis, a 2005-ös megjelenése óta igen sok kritikát kapott azon tulajdonsága miatt, hogy a kivitelezése, színvilága, grafikája eléggé meseszerű, és nem teljesen adja vissza a játék igazi hangulatát. Egy Heiko Günther nevű fiatalember azonban nem csupán kifogásokat fogalmazott meg, hanem lépéseket is tett a megoldás érdekében. Egy projekt keretében lényegében teljesen új dizájnt adott a játéknak, valamint beépítette a hivatalos szabálykönyvbe a 2007 novemberében, a BoardGameGeek oldalon megjelent kiegészítéseket is. A munka annyira elnyerte a Cambirdge Games Factory tetszését, hogy Günther nemrég kreatív igazgatóként helyet kapott a cég vezetésében is, amely alapjaiban változtathatja meg a későbbi (vagy jelen példa alapján akár az eddig megjelent) játékok arculatát.

Az új „Black Box” kiadás rendkívül komoly hangvételű már első ránézésre is, jelezvén, hogy a belsejében sem fogunk találkozni a korábbi kiadáshoz hasonló, mesébe illő lapokkal. Hogy a kártyák aztán mennyire „hozzák azt a szintet”, amelyre a csomagolás felkészít minket, azt már természetesen mindenki maga dönti el.

A projekt már célegyenesben van, amire állításuk szerint szükségük van még, az elegendő számú előrendelés az első nyomáshoz. Tekintve a társasozók érdeklődését, erősen valószínű, hogy ez rövid időn belül meglesz.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához