LFG.HU

Guildenstern
hírekCimkek

Véget ért az idei Gencon a legnagyobb amerikai játékos találkozó, és kihirdetésre kerültek az idei díjazottak.

Az ENnie díjak közül idén is a Pathfinder tarolta le a kategóriák jó részét a kiegészítőivel. Ezek vitték el az aranyat többek közt az év terméke (Advanced Player’s Guide), a legjobb kiegészítő (Advanced Player’s Guide), a legjobb környezet (Inner Sea World Guide), a legjobb kaland (The Haunting of Harrowstone) és a legjobb szörny (Bestiary 2) kategóriákban. Ráadásul a legjobb kiadónak is a Paizot választották.

A Dresden Files szerepjáték az Origins díjak begyűjtése után a itt is sikeres lett. Arany díjat kapott a legjobb játék, a legjobb új játék, a legjobb szabályok és a legjobban megírt szerepjáték kategóriákban, és ezüstött kapott az év kiadványa kategóriákban.

Érdekes módon a D&D és a WotC az ezüst érmek területén tudott eredményt felmutatni. A legjobb környezet (Dark Sun), a legjobb szörny (Monster Vault), a legjobb szabályok (D&D Rules Compendium) és a legjobb kiadó kategóriákban kapott ezüstött. Az aranyat egyedül a legjobb szerepjátékkal kapcsolatos termék kategóriában indult társasjátéka a Castle Ravenloft nyert.

Pár érdekesebb díjazott van még a listán. A Savage Worlds vonalról a Space 1889 átdolgozott kiadása kapott ezüstöt a legjobb kiegészítő, és a Shanghai Vampocalypse a legjobb elektronikus könyv kategóriában. Egy Delta Green kalandgyűjtemény a Targets of Opportunity nyert ezüstöt a legjobb kaland és a legjobban megírt könyv kategóriákban. Charles Stross könyvsorozatából készült és a BRP rendszert használó The Laundry kapta az ezüstöt a legjobb új játék kategóriában. A legjobb játék kategóriában pedig a Mutants and Masterminds szuperhős játék kapta az ezüstöt.

A díjak és díjazottak felsorolása ezen a pdf oldalon olvasható.

Szintén a Genconon osztják ki a Diana Jones díjat. Itt csak egy díjazott van, ami bármilyen játékkal kapcsolatos újdonság lehet. Egy titkos szakmai zsűri szavazatai döntenek, és elsősorban az innovatív megoldásokra figyelnek. Idén öt játék került a listára. A Catacombs és az Escape from the Aliens in Outer Space társasjátékok, valamint a Dresden Files, a Fiasco és a Freemarket szerepjátékok. A győztes a Fiasco lett.

A jelölések (linkekkel): http://lfg.hu/44198/hirek/ennie-awards-jelolesek


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához