LFG.HU

taverna
BePe
hírek

A tegnapi eredményhirdetés alapján az SFportal nyerte a BudapestBank Valóraváltó pályázatát, amelyhez ezúton is gratulálunk!
A főszerkesztő bejelentését alább olvashatjátok:

Kedves SFportal olvasók, scifi rajongó barátaink!

Nagyjából egy hónappal ezelőtt indultunk el a Budapest Bank Valóraváltó pályázatán egy álommal – hogy magyar sci-fi műveket fordítsunk le angolra, és azokat e-könyvként publikáljuk. Volt egy mögöttes szándékunk is – arra voltunk kíváncsiak, hogy a néha túlságosan is töredezett magyar fantasztikus élet vajon képes-e összefogni egy ilyen ötlet mögött.

A második kérdésre viszonylag hamar megjött a pozitív válasz: igen, léteznek olyan elképzelések, amiket egységesen támogatnak a magyar scifi rajongók, vannak olyan kérdések, ahol nem léteznek különböző csoportok, frontvonalak, hanem csak a közös cél. Ezek a célok túlmutatnak az SFportalon, ezek valóban arról szólnak, hogy hogyan lehet tényleg valóban jobb a magyar scifi.

A mai napon kiderült: ha összefog a magyar SF élet, akkor az sokat ér. Nem tudjuk, mennyit, annál az 1 millió forintnál egészen biztosan többet, mint amit sikerült megnyerni a pályázaton. Mindenesetre ma eredményt hirdetett a Budapest Bank, és kiderült: igen, lehetőséget kapunk arra, hogy a magyar scifi megmérettesse magát a nemzetközi porondon. A magyar scifi nyerte a felajánlott 1 millió forintot!

Ez elegendő lesz egy antológia és egy regény lefordítására, elegendő lesz ahhoz, hogy bemutatkozhassanak a magyar írók a nemzetközi porondon.

A mai este ünnepelni fogunk, holnap viszont kezdődik a nehezebb munka: kiválasztani azokat a novellákat és azt a regényt, amelyek megjelenhetnek angol nyelven. Tisztában vagyunk a felelősségünkkel – egy szavazást sokkal könnyebb megnyerni, mint aztán valóra váltani azt a célt, amire a támogatóinkkal “szerződtünk”.

A következő feladatunk egy tiszta, átlátható pályázat kiírása lesz, amin a magyar scifi írók megmérethetik magukat és legjobb műveiket – és a legjobbak megkaphassák a külföldi megjelenés esélyét. Amikor elindultunk, azt mondtuk: ezen a hídon akkor megyünk át, amikor odaértünk. Most odaértünk – át is fogunk menni rajta.

Hogy hogyan érünk át ezen a hídon, az 2011. szeptember 8-án, csütörtök este fog kiderülni: az aktuális SFportal Meetup keretein belül fogjuk kihirdetni az SFportal pályázatát. Azt a pályázatot, ami végeredményben el fogja dönteni ennek az 1 millió forintnak a sorsát, ami el fogja dönteni, hogy milyen novellák és mely regény fog megjelenni angol nyelven.

Addig is: nagyon szépen köszönjük mindenki támogatását, és állatira hálásak vagyunk ezért az összefogásért!

üdvözlettel

Miyazaki Jun
az SFportal Sci-Fi Magazin
főszerkesztője


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához