LFG.HU

taverna
strato
ismertetőCimkek
Digital RealityAz Imperium Galactica és a Haegemonia játékokkal híressé vált magyar fejlesztő és kiadó cég, a Digital Reality tavaly átnyergelt a könnyedebb “casual” játékok piacára. Az idei kínálatukból szeretnék bemutatni most három ígéretesnek tűnő játékot.

Skydrift – Ha nem tudod leelőzni, lődd le!

A DR saját fejlesztésű repülőverseny játéka, mely megjelenésében és hangulatában a dieselpunk hagyományokat követi. Az alábbi videót nézve nekem a Crimson Skies című játék jutott először eszembe, de ha azt mondom, hogy Balu kapitány kalandjai (Talespin), akkor szerintem sokkal többen fogják tudni azonosítani a kapcsolódó világot.

A Skydrift jellemzői:

  • 33 verseny esemény, több pályán oda-vissza (kanyon, sarkvidék, kikötő, dzsungel, stb.)
  • 8 féle repülő összesen 32 egyedi külsővel
  • 6 különböző “power-up”, melyek a célba jutásunkat segítik így vagy úgy
  • Többféle egy- és többszemélyes játékmód (maximum 8-an mérhetik össze a tudásukat egy versnyben)
  • És persze az elmaradhatatlan motiváló erők díjak, teljesítmények és egy online toplista képében

A Skydrift PC, PSN és XBLA platformokon lesz elérhető a jövő héten. Addig érdemes a fenti mellett a játék YouTube csatornáján a két fejlesztői napló (Development Diary) videót is megtekinteni.

Weblap: https://www.thqnordic.com/

Sine Mora – minden népirtás mögött van filozófia

Maradunk a dieselpunk világnál és a repülős témakörben (én megkockáztatom, hogy a játékmotor is ugyanaz), de ezúttal a műfaj a jó öreg “Shoot ’em up”, a kor igényeinek megfeleltetve.
A játékot a japán Grasshopper Manufacture-rel karöltve fejleszti a DR, melynek a nevét legutóbb a Lollipop Chainsaw című játékkal kapcsolatban hallottam. Az első kiadott videó a játékról:

A Sine Mora jellemzői:

  • 7 egyedi és csodaszép pályán végighaladó történeti játékmód
  • Több nehézségi szinten játszható arcade mód
  • Időalapú játékmenet (nincs életerő, csak a pálya teljesítésére rendelkezésünkre álló idő; másodperceket kapunk hozzá, ha lelőjük az ellenségeket, és veszítünk belőle, ha eltalálnak minket)
  • Több mint 50 fegyverkombináció, köztük időmanipuláló eszközök is találhatók

A játék idén decemberben PSN-en és XBLA-n lesz elérhető, de később tervezik PC-re is kiadni.

Weblap: http://www.sinemoragame.com/

Dead Block – Előbb az agyadat használd, aztán a kalapácsod!

Ez a játék a mostanság népszerű zombis témakört lovagolja meg. Az egyedi ízt a játékmenet és a humor adja. Célunk a játékban visszaverni a zombik támadását a három főszereplő felváltott irányításával. A cél érdekében elsősorban különféle csapdákat kell felállítanunk a házunkban, de ha ezeken is áttörnek, akkor tettlegességhez is folyamodhatunk.

Az előző két játékkal ellentétben a Dead Block már megjelent nyár elején, sőt azóta az első térkép csomag is kijött hozzá DLC formájában. A játékot a Candygun Games fejlesztette, és a Digital Reality terjeszti az XBLA és a PSN hálózaton. A PC-s verzió várhatóan később fog megjelenni.

Weblap: http://deadblock.com/


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához