LFG.HU

strato
hírekCimkek

A Game of Thrones - GenesisA Jég és Tűz dala regényciklus sem ússza meg, hogy videojáték készüljön belőle, ami nem meglepő, hiszen a története és a világa kiválóan alkalmas arra, hogy akár több és többféle játékot is összehozzanak hozzá.
Az első a vélhetőleg hosszú sorban az A Game of Thrones – Genesis lesz, mely műfaját tekintve stratégiai játék. A fejlesztésért a Cyanide Studios felel, amely többek között a Bloodbowlt is készítette, a kiadója pedig a francia Focus Home Interactive.

A játék időben bőven a regényekben elbeszéltek előtt indul, amikor a Rhoyne-iak Nymeria királynő vezetésével megérkeznek Westeros földjére. Kampány módban több mint 1000 év történetét játszhatjuk végig, melynek megírását a regények szerzője, George R.R. Martin felügyelte.

Részt vehetünk a Vas Trón világának legnagyobb ütközeteiben (például Hódító Aegon királyságot egyesítő harcaiban vagy a bitorló háborújában), de a győzelmet nem csak katonai erővel érhetjük el. Ellenfeleinket megtörhetjük gazdasági ügyeskedéssel vagy merész politikai manőverekkel is a diplomácia rögös útján. A siker elérésében az ármány eszközei is rendelkezésünkre állnak: orgyilkost küldhetünk az ellenséges lord elhantolására, lefizethetjük a csapatait, hogy a csata fordulópontján ellene forduljanak, vagy elfoghatjuk a tisztjeit, hogy váltságdíjat követeljünk értük.

Látkép sárkánytávlatból

Látkép sárkánytávlatból

Természetesen lehetőségünk lesz arra is, hogy a barátainkkal mérjük össze stratégiai tudásunkat. Legfeljebb 8-an játszhatunk egyszerre egymás ellen, és sosem lehetünk elég biztosak abban, hogy ki fog kit hátba döfni először.

A játék idén szeptember 28-án fog megjelenni, és 40 Euró lesz az induló ára, ám aki most előrendeli a kiadó webboltjában, vagy a Steamen, az 10%-kal olcsóbban juthat hozzá.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához