LFG.HU

csokker
hírek

Talán mint azt sokan tudjátok, az SFportal megnyerte a Budapest Bank pályázatát, 1 millió forintot kaptak arra, hogy angol nyelvre fordítsanak hazai science fiction novellákat és egy regényt, majd azokat e-bookként megjelentessék. Az SFportal szerkesztősége első lépésben szeretné bevonni a közönséget, 2011. szeptember 30. napja 24.00 óráig az erre a célre létrehozott fórumban várják a jelöléseket

- novella (2000. január 1. napja utáni, kizárólag nyomtatott formátumú szerkesztett megjelenések) és

- regény kategóriában (1990. január 1. napja utáni nyomtatásban, e-bookban és print on demand kiadásban történt megjelenések) egyaránt.

Az SFportal szerkesztősége csak azokat az ajánlásokat tudja figyelembe venni, amelyeket az arra kijelölt fórumukban tesznek, azonban mi úgy döntöttünk, hogy aki e hír alatt szeretne ajánlani, tegye meg 2011. szeptember 29. napja 24.00 óráig. Az LFG szerkesztősége összegyűjti az itt írt ajánlásokat, és továbbítja az SFportal fórumára.

Sok kedves regény és novella juthat eszetekbe, és az összegyűjtéskor semmit nem fogunk kihagyni, de kérünk titeket, vegyétek figyelembe a következőket. Az ajánlásra kizárólag science fiction történeteket várnak, tehát amiről biztosan tudjátok, hogy fantasy, hiába nagyon jó, ne jelöljétek. Lehetőleg tartózkodjatok a komolytalan ajánlásoktól, poénból írt címektől, és gondoljatok arra is, hogy olyan novellát és/vagy regényt jelöljetek meg, ami mondanivalóval bírhat egy külföldi számára is.

Az természetesen nincs korlátozva, hogy egy személy mennyi művet ajánlhat. Átfedések esetén csak egyszer fogunk feltüntetni minden művet. Egy szerzőtől akár több mű is ajánlható.

Az ajánlások időszakát követően a novellákat Szélesi Sándor író és Németh Attila, a Galaktika irodalmi szerkesztője választja majd ki az antológiába. Az előzetes tervek szerint egy szerző csak egy novellával kerülhet be, és mintegy tizenöt novellát szeretnének lefordítani. A regényről héttagú zsűri fog dönteni.

Eredményhirdetés 2011. decemberében várható.

 

SFportal jelöléseket gyűjtő fórum

Portal Press pályázati kiírás


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához