LFG.HU

strato
ismertetőCimkek

Renegade OpsA Renegade Ops egy kortárs top-down shooter, amely XBLA-n és PSN-en már megjelent, PC-re pedig elvileg még szeptemberben fogja kiadni a SEGA. A fejlesztő a svéd illetőségű Avalanche Studios, amely a Just Cause játékokat is készítette.

A játék történetét képregényes stílusban tálalja a játék: egy Inferno nevű terrorista, hatalmát demonstrálandó, felrobbantja Európa egyik nagyvárosát egy újféle bombával. A világ vezetői nem mernek kockáztatni, és elfogadják a terrorista követeléseit, aki így szépen el is kezdi építeni saját birodalmát. Az amerikai Bryant tábornok azonban nem hagyja annyiban, kilép a seregből és saját kezébe veszi az ügyet. Négy specialistából megalapítja a Renegade Ops nevű csapatot, hogy megdöntsék Inferno hatalmát.

A játék játszható egyedül, vagy osztott képernyőn párosban is, de interneten keresztül akár mind a négy kommandós bőrébe beugorhat egy-egy játékos, maximalizálva ezzel a pusztítást.
Nem mindegy, hogy kit választunk, mert mindegyik csapattag egyedi járművel vág neki a harcnak:

  • Armand, a szabadúszó személyi testőr, kinek családját Inferno katonái megölték, egy hatkerekű páncélkocsit vezet, mely különleges pajzsával képes az ellenfél lövedékeit visszaverni.
  • Diz, aki már 17 évesen ledoktorált fizikából, a csapat tudományos felelőse. Egy elektromágneses impulzusfegyverrel ellátott műszaki autóval rendelkezik, mely rövid időre képes megbénítani az ellenséges gépeket.
  • Gunnar, a vadászatot kedvelő zsoldos, egy Special Assault Artillery Destroyer nevű páncélozott kocsit vezet. A tetőn található ágyú másodlagos tüzelési módban nagy sebességű páncéltörő lövedékek kilövésére képes, de ilyenkor a jármű nem tud mozogni.
  • Roxyt, a 19 éves punk leányzót az élet edzette keményebbre, mint egy Navy Sealt. Járműve egy buggy, mellyel légicsapást hívó jeladókat tud gyorsan és hatékonyan elhelyezni.
Renegade Ops - Munka közben

Munka közben

A játék során különféle power upokkal tápolhatjuk átmenetileg a tűzerőnket és a sebességünket, de felvehetünk gránátokat vagy rakétákat is másodlagos fegyverként. A pályákon elszórva ugratókat is találhatunk, melyeken bónusz pontokat gyűjthetünk.
Ha ez nem lenne elég, a karakterek fejlődnek és szintet lépnek a harcok során, és az ezért járó jutalompontokat járgányuk fejlesztésére fordíthatjuk. Minden zsoldos három teljesen különböző fejlesztési ágon haladhat, így bár a játék elején alig, a 20. szint elérésekor már eléggé különböznek egymástól sebességben, tűzerőben és különleges képességekben.

A játék maga relatíve nagy térképeken játszódik, és a műfaj egyéb tagjaitól eltérően, nem arról szól, hogy egy irányba haladunk mindenkit likvidálva, hanem fő- és mellékküldetéseket kell teljesítenünk a pályát szabadon bejárva (mint mondjuk a jó öreg Desert Strike vagy a Hellcopter esetében). Ezek a küldetések persze nem bonyolultak (robbantsuk fel ezt, mentsük meg azt, vagy vigyünk valamit A-ból B-be), de mivel előfordul, hogy egyszerre többet is ránk bíznak, pörgőssé, adrenalindússá teszik a játékot. Ha többen játszunk, akkor a feladatokat fel is oszthatjuk egymás között, vagy dönthetünk úgy is, hogy együttes erővel végzünk velük szépen sorban. A játék külön jutalmakkal díjazza az ügyes taktikát és a csapatjátékot.

Renegade Ops - Bevetik ellenünk a nehéz páncélosokat

Bevetik ellenünk a nehéz páncélosokat

A játék a Just Cause-ok alatt is dübörgő Avalanche Engine-t használja, mely nagyszerű grafikával, látványos robbanásokkal és jó fizikával áldja meg a játékot. A zenével és hanghatásokkal nincs gond, és a játékmenetre sem panaszkodhatnak sem azok, akik a klasszikus shooterekhez vannak szokva, sem azok, akik annál valamivel többre vágynak.

A Renegade Ops 15 Dolláros áron megvásárolható konzolra az XBLA és a PSN hálózatokon, illetve ugyanennyiért előrendelhető PC-re a SEGA webboltjában, vagy többek között a Steamen is.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához