LFG.HU

Attila
ismertetőCimkek

Nine planets without intelligent life

A 2006-ban indult képregény nemrég ért véget a 99. résszel. Nem volt egy kapkodó idegbeteg sebességével frissülő sorozat, de általában érdemes volt várni az epizódokra. A sztori nem különösebben bonyolult: egy ember utáni korban, ahol a robotok népesítik be a naprendszert, két elavult és magát függetlenre chipezett android otthagyja a melóját és bolygóról bolygóra bejárják a világot. Nem csak a frissítések, maga a történet is elég lassú sodrású, de jópofa darab.

(Kurzorgombokkal scrollozzunk.)

http://www.bohemiandrive.com/comics/npwil.html

Power nap

Ez meg nemrég indult, de ígéretesnek tűnik: közeljövőben játszódó sorozat, ahol az emberiségnek egy drognak köszönhetően többé nem kell aludnia, teljes produktivitással tudja eltölteni a napjait. A főhős sajnos allergiás a szerre, így rokkantként tengeti az életét egy könyöradomány jellegű irodai munkán. A jelek szerint a szernek lehetnek mellékhatásai, bár fene se tudja így az első huszonvalahány oldal után, merre fog haladni a sztori. Eddig teljesen a helyén van, irodai jellegű munkát végzők különösen tudják értékelni egyes részeit. Konkrétan a lángszórós epizódra gondoltam…

http://www.powernapcomic.com/d/20110617.html

Wasted talent

Ha már irodai munka… A Wasted talent nem sf témájú sorozat, hanem önéletrajzi alapokon nyugszik; készítője egy kanadai gépészmérnök hölgy, aki eredetileg az egyetemi mindennapokat örökítette meg, majd diplomázás óta szakmai/privát sztorikkal szórakoztat. Néha kicsit nagyon magánélet-sztori központúak az epizódok, de az egyetemi évek összefoglalója zseniális, plusz az oldalon pár egészen használható gyakorlati tanács is van pályakezdő műszakiak számára.

Nemrég megjelent az egyetemi időszak legjobb részeit tartalmazó, újrarajzolt változat könyv alakban is. A példányomhoz nem csak ajándék kitűző, de köszönőrajz is járt, szóval a kiszolgálásra nem lehet panasz.

http://www.wastedtalent.ca/

Muktuk Wolfsbreath, Hard Boiled Shaman

Ez szintén egy új sorozat, érdekes keverékkel: egy szibériai sámán kalandjai erős noir krimi stílusban. Első hallásra talán annyira lehet hívogató a mix, mint mondjuk a szalonnás eperfagyi, de meglepő módon igen jól működik a dolog. A noir hangulat és csavarok teljesen átjönnek, még ha a főhős itt rénszarvasháton is közlekedik és sokat nyúl a gombához.

http://hardboiledshaman.com/2011/02/20/title1/

 

Két, korábban már emlegetett online képregénynek is kijött új nyomtatott kötete. A Gunnerkrigg Court harmadik részében pár vázlaton kívül tartalmi újdonság nincsen, a keményborítós könyv formátumban hozza a 845. részig bezárólag a szokott színvonalat.

A manapság elég lassan frissülő Order of the Stick új kötete, a Snips, Snails and Dragon Tales viszont új, illetve nehezen hozzáférhető anyagok gyűjteménye. Van itt a szokottnál részletgazdagabb stílusban előadott történet Julio Scoundrél föszereplésével; a régi Dragon magazinban szereplő extra epizódok; a negyedik kiadású alteregókkal való találkozás – ez a kettő eléggé szabálycentrikus poénokat tartalmaz -, illetve pár klasszikus történet – óriáspaszuly, Piroska, James Bond, Hamlet OOTS-átdolgozása is. A fő cselekmény szempontjából nem kötelező olvasmány, de valamennyire enyhíti a ritkuló frissítések miatti hiányt.

https://www.gunnerkrigg.com/index2.php

http://www.giantitp.com/comics/oots.html

 

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához