LFG.HU

taverna
Albert
ismertetőCimkek

Az eredeti, böngészőben játszható Dino Run (Escape Extinction In Style) és a Dino Run MD immár több, mint 3 éve jelent meg, melyekben prehisztórikus környezetben kis velociraptorunkkal menekülhetünk a becsapódó meteorok elől. Nem mondanám hogy eljárt felette az idő, mégis itt a letölthető Dino Run SE Windowsra, Mac-re és Linuxra. A letölthető változat játszható teljes képernyőn, új térképeket, játékmódokat, unlocklolható fejfedőket tartalmaz és letölthetjük még hozzá a teljes Dino Run soundtrack-et. A Dino Run SE ára 3 dollár, de október 7-8 között ingyen megszerezhető ide kattintva.

A kis dinónak a meteorok keltette végzet elől menekülve el kell jutnia a dínók szentélyébe, menet közben tojásokat és csontokat gyűjtve. A tojásokat begyűjtve DNA-hoz jut (ebből lehet fejleszteni a dínónk statjait), kisebb élőlényeket felfalva vagy dinoszaurusz csontvázakon átszaladva pedig csontokat (ezekkel háttérképeket, zenéket és egyéb letölthető extrákat unlockolhatunk). Ezen kívül vannak még a különleges tojások és a powerup-okat adó virágok.

httpv://www.youtube.com/watch?v=X3DH4-SGDic

Az újonnan berakott Planet D játékmód mindenféle különös, kihívásokkal teli pályát tartalmaz. Az új választható fejfedők közé bekerült egy Glorkian Warrior maszk is. A Glorkian Warrior játék alapötlete James Kochalka (képregényrajzoló) fejéből pattant ki, aki eleve úgy találta ki és rajzolta meg, hogy akár játék is készülhessen belőle. Megmutatta az elkészült vázlatait a PixelJam-nek, akik amúgy is nagy rajongói voltak Kochalkának, és egyből ráharaptak az ötletre. A project elkészítéséhez beregisztrálták 2010 február környékén a készülő játékot a Kickstarterre és idén márciusra össze is jött a kívánt pénz. Áprilisban ki adtak egy játszható demót, de sajnos csak a támogatók próbálhatták ki, más hír nem nagyon van azóta.

A Dino Run-nak készül az iPhone-os verziója is, teljesen újraírják a játék fizikáját és magát a játékot is. Tulajdonképpen egy egészen új játékot várhatunk az Apple kézikészülékeire. A Dino Run SE megvásárolható a DinoRubbish MegaBundle csomagban is, ami a Space Rubbish című játékot és annak a soundtrackjeit is tartalmazza. A Space Rubbish egy kiváló Asteroids klón, a demó verzió kipróbálható ide kattintva, a teljes verzió ára $4 vagy a MegaBundle-ben 5$. (Péntek-szombat ingyenes ez is,  megvásárláskor a “name your price” mezőbe írj 0-t.)

httpv://www.youtube.com/watch?v=DyRFCv3UDrk

A Dino Run játék készítői, a PixelJam, az egyik kedvenc kétszemélyes indie csapatom (a másik a Puppy Games), első játékuk a Ratmaze volt, ami később egy folytatást is megért Ratmaze 2 néven. A Ratmaze-re is jellemző, hogy a pályák  tele vannak szórva titkos dolgokkal, például az egyik képernyő egy billiárd pályára emlékeztet, a golyókat belökdösve a lyukakba kapunk egy hatalmas bónusz sajtot.

Az első igazán sikeres játékuk a Gamma Bros volt, ami tulajdonképpen egy egyszerű shoot ‘em up, a játékos a két Gamma testvért felváltva irányította, amolyan staféta módban. A menetközben összegyűjtött pénzből az időnként arra járó űrhajótól lehetett extrákat vásárolni. A játék nagyon hosszú volt, nagyon nehéz és nagyon retro mind grafikailag, mind zeneileg.

Következő nagy húzásuk a Dino Run volt, majd bejelentették a Gamma Bros 2 készítését és később a Glorkian Warrior-ét is, ezek még nem készültek el, inkább kisebb játékokra szerződtek az AdultSwim-el. A szerződés értelmében 4 játékot készítettek, 8-Bit Rejects főcímmel. A Sausage Factory-val kezdték a sort, ami elég gyengére sikeredett, akárcsak a többi cím a sorozatban, kivételt képez ez alól a Mountain Maniac, ami szórakoztató, és megért egy karácsonyi változatot is Mountain Maniac XMas címen.

Valahol a 8-Bit rejects közben kiadtak még egy nagyobb lélegzetvételű játékot Pizza City néven, amiben egy egészen nagy városban kell pizzát kiszállítani a megrendelőknek és megoldani kisebb questeket, ez amolyan GTA pixelartba oltva.

Majdnem egy évvel ezelött jöttek ki a Corporate Climber című játékukkal, ebben egy cég ranglétráján kell felmásznunk WC pucoló (alatti szinten) kezdve egészen az igazgatói szintig. Sőt még utána is folytatódik a játék. A játékban a főszereplő tulajdonképpen meztelenül kezdi (a játékot végigjátszva kiderül, hogy miért) az alagsorban a mínusz ötödik szintről, utána jön pár WC-s szint, majd kazánfűtő, villanyszerelő, rendszergazdává lép elő, és így tovább az igazgatói szintig, és ki tudja még hova tovább.

Rengeteg dolog van a pályán elrejtve: fánkokat, pénzkötegeket és pénzérméket lehet felszedni, a pénzérmék időnként extrém helyeken bukkannak fel, például a kazánból repül ki lángcsóva helyett, vagy egy kisegér cipeli. Ezen kívül vannak tárgyak amik a tárgylistánkba is bekerülnek, és csak többszöri végigjátszás során lehet őket a megfelelő helyen használni.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához