LFG.HU

taverna
dekszter
ismertetőCimkek

Főtt tojást mindenki tud csinálni, de olyat, amilyet a Ratloop Asia nevű fejlesztő és kiadó készít, valószínűleg kevesen. A recept picit más mint a megszokott: végy egy egység John McClane-t, egy egység “Tequila” nyomozót, egy egység Rambót és egy véletlenszerűen kiválasztott Chuck Norris karaktert. Hogy hol van ebben a csirke, vagy egyáltalán a tojás? Miután ezt összekeverted, nos, ebből születik meg a címben is szereplő játék hőse, aki egyszerűen a “Hardboiled Chicken” névre hallgat.

A játék egy sidescroll shooter, ahol kedvenc csirkénk bőrébe bújva kell írtanunk a világuralomra törő pingvineket. A játék során a megszokott lőfegyverek (pisztoly, géppisztoly, sörétes puska, gránát) mellett hozzájutunk egy olyan kis “agymászó” bogárhoz, amivel halálukig átvehetjük ellenfeleink fölött az irányítást. Ez azért roppant fontos dolog, mert a játék jóval több, mint a kinyit-megöl-töltény-tovább folytonos ismétlése.
Sokszor kell az ellenfeleket felhasználva kitalálnunk, hogy hogyan tudunk továbbjutni a pályán – természetesen kiegészítve a pingvinek lelövésével, felrobbantásával, leütésével. Minden esetben kulcsokat keresünk, amikkel aztán bizonyos ajtókat tudunk kinyitni és tovább menni. Röviden és tömören: a megszokott sidescroll shooter, megfejelve egy kis agymozgató kirakósdival – liftek, ajtók, ládák, az ellenfelek felhasználása.
Néha-néha lehetőségünk van amolyan rocketeer módon, jetpackes harcra is. Ezeket éreztem a játékban talán a leggyengébb részeknek. A kamera nagyon távol van karakterünktől és én roppant nehézkesnek éreztem a gyors repülés közben a célzást – talán csak megszokás kérdése a dolog.
Eddig akár el is tűnhetne a tucat lövöldék között, de a grafika és a (sajnos nagyon ritkán) felcsendülő zene, karöltve az átvezető videókkal, frenetikus élményt hoz a tévék képernyőjére. A szóban forgó átvezető videók és az akciójelenetek alatt a New World Revolution nevű banda, roppant gyorsan fülbe mászó dallamai csendülnek fel.

Hardboiled

A játék legelején nem tudjuk, hogy a pingvineket miért támadja meg tollas hősünk(?), de pár fejezet után sok mindenre fény derül. Többek között arra is, hogy Hardboiled miért hordja homlokán a pingvineken is megtalálható csillagot, bár más színben. Nem kell Oscar díjas drámára számítani, inkább a B kategóriás filmek megszokott csavarjaira, de ezt felvállalja és jól áll neki.
Dzsungel, pingvin zeppelin, börtön, éjszaka, nappal, napsütés, eső. Rengeteg helyszínen és 15 szinten kell ellátnunk a pingvinek baját, hogy Hardboiled pontot tegyen a dolgok végére.

Hardboiled

A játékban található multiplayer is, de sajnos ezt nem volt lehetőségem kipróbálni. Annyi bizonyos, hogy 10 szinten keresztül tehetjük próbára barátunkkal a tudásunkat, 6 különböző karakter közül választva (természtesen, mindegyik katona csirke), függetlenül Hardboiled kalandjaitól.

De, hogy pár zavaró dolgot is kiemeljek (leszámítva a jetpackes részt), megemlíteném, hogy ha nyílt terepen két tűz közé fognak minket, akkor gyorsan elhullik minden tollunk. Villám reflexek szükségesek, hogy mindkét oldalra sikeresen szórjuk az ólmot és jó időben tudjunk lebukni, bár sajna egymást nem tudják lelőni a pingvinek. Ezen kívül nem mindig látható tisztán egyes tárgyak széle. Ez akkor zavaró, ha fel szeretnénk rá mászni, vagy ha ugrani kellene a peremről.

Összességben elmondható, hogy a Hardboiled Chicken egy nagyszerű játék a maga nemében. Talán egyeseknek itt-ott kevésnek érződik, de nem is akar Metal Slug mennyiségű ellenfelet felvonultatni és robbanások tucatjaival villogni. Szép grafika (ami támogatja a különböző színű 3D szemüvegeket), remekül eltalált szereplők, jó hangok, hangulatos átvezető videók jellemzik Hardboiled kalandjait, és a készítők is szeretik a karaktert. Erről az tesz tanúbizonyságot, hogy még a credits legördülése alatt is tudunk mászkálni is lövöldni a háttérben.

A Rambo csirke kalandjai október 18-án érkeznek kizárólag Playstation Networkre, ahonnan 11.99 dolláros áron tölthető le.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához