LFG.HU

Noro
hírekCimkek

Közzétették a Mistborn (Ködszerzet) szerepjáték első előzetesét. A játék kiadója a Crafty Games, az előzetes letölthető például a drivethrurpg.com-on.
A 17 oldalas pdf leírja a játék alapvető szabálymechanizmusát, bemutat egy kalandmodul-kezdeményt (folytatása állítólag haramosan elérhető lesz) és négy előre generált karaktert is találunk benne.
A rendszer ezek szerint d6-okat fog használni, játékosonként max. 10 darabot. A próbadobások akkor sikeresek, ha legalább két kockán megdobjuk a célszámot (pl. 3,4,4,5,6 eredménye 4, mert ez a legnagyobb szám, ami többször előfordul).
Három belső (fizikum, karizma, elme) és három külső (gazdagság, befolyás, szerencse) tulajdonság mellé a játékos szabadon definiálhat képzettségeket. A sérüléseket pontveszteséggel mérik, ebből is háromféle lesz (egészség, hírnév, akarat), maximális értékük alighanem tizes skálán mozog majd.
Végül a varázserőkből négyet említ a kiadvány: allomancia, ferrukímia, hemalurgia (spoiler nélkül, ez az inkvizítorok képessége lesz) és a kandra alakváltás. A példakarakterek két fém (sárgaréz és forrasz) hatását be is mutatják.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához