LFG.HU

Nocturna
mesélőknekCimkek

Az alább olvasható történetvázlat egy D&D 3.5 rendszer alatt futó kampány során került lemesélésre, 5-6. szintű karakterek számára, de a kalandmodul jelentette kihívás magasabb szintű partinak is könnyen testre szabható.

A történetet Fritz Leiber A vonyító torony c. novellája ihlette, mely magyarul is hozzáférhető a Fritz Leiber Kardok a Halál Ellen (1996) c. novelláskötetben. Megítélésem szerint a kalandmodul nem sok Faerûn-specifikus elemet tartalmaz, így kisebb módosításokkal akár átemelhető más fantasy világokon játszódó kampányokba is – ebből következően akadnak benne a hivatalos kánontól (már ha létezik egyáltalán ilyen) eltérő elemek is.

A történetvázlatban viszonylag kevés játéktechnikai elemet találtok majd, mivel ezekkel nem szeretek túl sokat foglalkozni, másfelől pedig minden Mesélő be tudja lőni a saját csapatának megfelelő nehézségi szintet.

A történet a kietlen vadonban, mindennemű civilizált településtől messze játszódik, és úgy vélem, főként olyan Játékosok számára nyújthat élvezetet, akik az ismeretlen, érdekes és veszélyes helyszínek felfedezésében lelik legnagyobb örömüket… Hogy a történet helyszínére hogyan és miért keverednek a Játékosok, arra itt nem adok konkrét alternatívát; javaslom, hogy ezt minden Mesélő a saját csapatának ismeretében oldja meg. A kalandmodul során helyenként, néhány mondatban a gyakorlati tapasztalataim is megosztom, reményeim szerint ezzel is segítve a Mesélő munkáját.

/Narmornak pedig ezúton köszönöm a korrektúrában nyújtott segítségét!/

Letöltés: A kalandmodul letölthető itt.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához