LFG.HU

BePe
hírekCimkek

Szombaton kerül megrendezésre az Avana Egyesület és az SFportal Sci-Fi Magazin közös szervezésében a Sci-Fi Nap. Több programpontban is feltűnnek az LFG.HU és az SFmag stábtagjai, az alábbiakban ezeket emeljük ki.

Pusztítók és építők – írói kiképzőtáborok itthon és a nagyvilágban
Tervezett időpont: 13:35

Az 1968-ban alapított Clarion írói műhely a legrégibb fantasztikus íróiskola, amely számos másik workshopnak is mintául szolgált. Oktatói elismert írók, és olyan szerzők tartoztak diákjai közé, mint Octavia Butler, Cory Doctorow, George Alec Effinger, Nalo Hopkinson, James Patrick Kelly, Vonda McIntyre, Kim Stanley Robinson, Kelly Link és Bruce Sterling.

Manapság itthon is egyre több íróiskola hirdet felvételt – ezek szerint az írás tanítható? Erre keres választ az előadás a Clarion történetén és programján, valamint néhány hazai írói műhely működésén keresztül.

Előadó:
Kleinheincz Csilla (Hanna) – író, szerkesztő (SFmag.hu)

 

A nagy kéziratvadászat (kerekasztal beszélgetés)
Tervezett időpont: 15:00

Vajon legenda, hogy vannak fiókban lapuló, igazán jó kéziratok? El tud jutni egy jó mű az olvasóig? Vagy kiadói holdudvar van mindenütt? Tehetség alapon történik a megjelenés vagy ismeretség alapján? Mit mondanak a szerzők?
Meg lehet tölteni egy kiadványt novellákkal, vagy lasszóval kell vadászni a jó műveket? Vannak jó regények? Vannak új tehetségek? Hogyan látják a kiadók?
A sci-fi írók publikálását mennyire befolyásolta a gazdasági válság? Létezhet, hogy a pályázatok miatt több a megjelenési lehetőség? Mit gondolnak erről az egyesületek?

Moderátor: K. Varga Beáta [onsai], szerkesztő, Könyvmolyképző Kiadó – Aranymosás

A beszélgetés résztvevői:

Czinkos Éva (Eve Rigel), író, egyesületi elnök (KIMTE)

Kleinheincz Csilla (Hanna), író, szerkesztő (SFmag)

Lőrinczy Judit (Jud), író, szerkesztő (LFG.hu, SFmag.hu)

Antal József (balfrasz), író, szerkesztő (Terra)

Németh Attila (DJ Boltzmann, irodalomkukac), szerkesztő (Galaktika Magazin, Portal Press pályázat)

 

E-book: ellenség vagy jövő?
Tervezett időpont: 17:00

Míg a nyugati piacon a gyártók lassan kiadták az e-papíros olvasók mellé a multimédiás eszközeiket is, míg óriási viták zajlottak árazásról, az Amazon stratégiájáról, a magánkiadás előnyeiről és hátrányairól, addig Magyarországon unalmasan telt az év. Az e-könyv formátumban elérhető könyvek száma nem nőtt meg robbanásszerűen, nem halt (mindenütt) csúf halált a másolásvédelem, és továbbra sem jelent meg az az olvasó, amit konkurenciája lehetne a Kindle-nek.

Hogy a kerekasztal másfél óráját mégse töltsük néma csendben, az olvasók, a piacra lépni készülő írók, az e-könyv készítők és az e-könyv terjesztők egy egy képviselőjével megbeszéljük, látnak-e kedvező trendeket, jövőt az Amazon ellenében esetleg mellett, és hogy a zenéhez hasonlóan vajon bedöntik-e a könyvkiadók a saját piacaikat, vagy látszik némi esély arra, hogy előbb-utóbb elszánják magukat a vevőik kiszolgálására.

Moderátor: Szemes Balázs – lelkes e-könyv olvasó

A beszélgetés résztvevői:

Lőrinczy Judit (Jud), író, szerkesztő (LFG.hu, SFmag.hu)

Kiss Gabriella, olvasó (Hármas Könyvelés)

Brenyó József, ügyvezető, Digitalbooks

Farkas István, e-könyvszakértő, e-könyv evangelista (E-könyv olvasók blog)

Lovas Lajos, Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Digitális Archívum Főosztálya, főosztályvezető

Miyazaki Jun, e-kiadóvezető (SFportal E-Book)

Vásárolj magadnak belépőjegyet 500 zsetonért az LFG Piacon!
[Klikk ide]

A fentieken túl is lesz több érdekes program, így például bemutatkozik egy új, jövőre induló SF könyvkiadó, az Ad Astra, első alkalommal kerül kiosztásra a Trethon Judit Emlékgyűrű, mellyel a hazai SF egyik legkiválóbb fordítóját kívánják díjazni, valamint lesz kerekasztal beszélgetés a magyar fantasztikum irodalmi díjairól is.

Időpont: 2011. november 12., szombat, de. 10-től este 7-ig

Helyszín: Budapest Jazz Klub, Múzeum u. 7. (térkép)

Belépődíj: 1490 Ft / fő

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához