LFG.HU

HammerTimeCafe
BePe
hírekCimkek

Gabe Newell, a Valve Software alapítója és vezérigazgatója csütörtökön éjjel bejelentette, hogy a Steam nevű online játék rendszerüket feltörték. Az első jele ennek a fórumuk fejlécének lecserélésénél mutatkozott, a tüzetesebb vizsgálat azonban kimutatta, hogy a hackerek ennél tovább is jutottak.

A közlemény szerint nem csupán a fórum adatbázisához, hanem a felhasználói adatokhoz is hozzájuthattak. Ez az adatbázis tartalmazza a loginneveket, a titkosított jelszavakat, játékvásárlások adatait, email címeket, számlázási címeket és titkosított hitelkártya-számokat is. Egyelőre nincs bizonyíték rá, hogy akár a kártyaadatokat, akár a személyes adatokat kivitték volna a rendszerből, de a vizsgálat egyelőre tovább folyik.

Nincs bizonyíték egyelőre ezen kártyaszámokkal való visszaélésre sem, de figyelmeztetik a felhasználókat, hogy figyelmesen kövessék a hitelkártyájuk forgalmát.

Mivel néhány fórumos logint biztosan feltörtek a behatolók, minden Steam fórum felhasználónak praktikus lecserélnie a jelszavát. Ha ugyanaz a jelszó volt használatban a Steam loginnál is, akkor mindkét helyen érdemes jelszót cserélni.

Mivel Steam loginok feltörésére eddig nem utal jel, ezért a Valve nem kötelezi a felhasználókat a fórumuktól független Steam rendszerbeli jelszócserére.

Kattints a képre a teljes mérethez


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához