LFG.HU

HammerTimeCafe
CikkBot
ismertetőCimkek

Nincs könnyű dolgom, lévén az eredeti Bang! kártyajáték nagy rajongója vagyok. Amikor olvastam, hogy megvalósítják interneten is játszható formában rögtön arra gondoltam, vajon mi lesz itt az igazi vicces résszel, a játékosok interakciójával. Semmi, sajnos azt a ziccert kihagyták a készítők. A játékosok egymással néhány smiley-küldésen kívül nem kerülnek interakcióba.

Mondjuk az első elindításnál is látszik már, jó kezekbe került a franchise. A Spinvector gyártotta játék grafikája, zenéje illik a már megszokott spagetti-western témához. Én ugyan a PC-s verziót próbáltam ki (elérhető még iOs-re és Atom processzorral szerelt gépekre is, valamint fejlesztés alatt van az Androidos és a konzolos verziók is), a gyorsasággal és az online játékkal nem volt gond.

Az elindítás, valamint az aktiválás után a főmenü jelenik meg, szokásos menüpontokkal, valamint egy a képernyőt uraló, jellegzetes, hétágú sherrif-csillaggal. A menüpontok működésére én itt most nem vesztegetnék sok karaktert, számtalanszor láttuk őket, működnek, ahogy elvárható a nevük alapján. Leszámítva, hogy az ikon-menüpontokat alul, számomra nem elég egyértelműek, és segítséget sem ad a program, csak kattintás után derül ki pontosan, hogy hova jutunk.

Ördögszekér

Az ismertető keretein belül nem bonyolódnék bele a szabályok bemutatásába, aki ismeri az asztali játékot, pontosan tudni fogja, mikor, mit kell tenni, mivel a szabályok hűen követik az eredetit. Mindent leprogramoztak, a közbeeső laphúzástól addig, hogy Billy Noface annyi lapot húzhat, ahány sebesülése van.

A játszhatósággal sincs gond, dacára annak, hogy ezt a játékot az asztal mellé teremtették, megállja a helyét így, számítógépen is. Mind egyjátékos mind több-játékos üzemmódban játszható, bár egyelőre az egyjátékos üzemmódban az MI nem taktikázik túl sokat.
Nagy hiányosság számomra, hogy a játszható karaktereket elég szűkre vették, és a kiegészítők közül sem játszható még az összes, így például esemény lapok sincsenek.

Ki festette kékre a lovamat?!

A játékot – ahogy az az eredeti is – képregényszerű grafikát kapott, néhány dolgot (például a karaktereket) újrarajzoltak, néhány dolgot pedig egyszerűen felhasználtak a játékból. Ez utóbbi csoportba tartoznak a kártyalap-illusztrációk. Ez jó, mert az olyan régi motorosok, mint amilyen én is vagyok, könnyen felismerik a lapokat. Viszont számomra negatívum, hogy a jól bevált francia-kártya jelölést elvetették. Nincs többé izgulás, hogy a pikk 2 és 9 közé esik-e a dinamitra felhúzott lap, mert nincs is pikk a játékban, a dinamitra pedig egy igen-nem random választja ki, hogy robban, vagy sem.

A játék grafikai kivitelezése egyébirányban a célnak megfelelő, szemnek is kellemes. Az animációkat viszont helyenként kicsit túlzásba vitték. Minden történésnél animál, izeg-mozog vagy ugrál valami. Ez – amíg kezdő játékos az ember – nagy segítség, mutatja, hogy mikor mire kell figyelni. Azonban később ezt lassúnak éreztem, feleslegesnek, és sajnos nem kikapcsolhatók.

Bang!-Bang!

A zenék és hangok jól eltaláltak, illeszkednek a játékhoz, a szokásos bárzongorista nyüstöli a zongorát. Lehet, hogy csak mert nem végleges verzió, de a hangok az én kis masinámon szörnyű minőségűek.

High noon

A játék meglepően jó. Bár előítéletekkel telve ültem le a gép elé játszani ezzel a játékkal, meglepve tapasztaltam, hogy képes kicsit visszaadni a Bang!-hangulatból. Természetesen nem pótolja az asztali verziót, sosem lesznek olyan fuldokló röhögések miközben online írtjuk a gaz törvényen kívülieket, mint az asztal mellett a haverokkal. Mégis, ha éppen nem érnek rá, és hiányzik a markodba simuló revolver fém-hidege, nyomd a fejedbe a stetson kalapot, és klikkelj rá a játék ikonjára, érdemes!

 

Elérhető platformok: http://www.bangvideogame.com/buy.php

- Amon


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához