LFG.HU

dekszter
hírekCimkek

Az Oroszlán klán egyik palotájára lassan, komótosan ereszkedik le a rokugani éjszaka. Ahogy a kék égboltot leváltja a csillagos, fekete égbolt az őrség elfoglalja a helyét, a palota lakói vacsorához, mulatozáshoz vagy éppen aludni készülnek. Nem is sejtik, hogy ezen az estén látogatójuk érkezik…

A ninják körül megszámlálhatatlan sok legenda kering, egy keleti alapú szerepjáték kapcsán így hatalmas vétek lenne elmenni mellettük. Az AEG új társasjátéka, a Ninja: Legend of the Scorpion Clan, a titokzatos árnyékharcosok világába vezeti a játékosokat.

Ninja

A fekete ruhába öltözött harcos dolga nem egyszerű: talán a palota kútját jött megmérgezni, talán egy fontos vendég életére tör, vagy a daimyo egyik értékes tárgyát szeretné ellopni. Bárhogy is teszi, mindenképpen csendben és feltűnés nélkül kell tennie. A palota őrei éberen őrködnek és a ninjának nagyon figyelnie kell, hogy melyik utat választja, hogy melyik őrrel hogyan bánik el, vagy hogyan cselezi ki. Egyik-másik “trükk” ugyanis idővel biztosan lebukáshoz vezethet. A ninja malmára hajthatja a vizet, hogy az Oroszlánok között áruló bújkál (akinek úgyszint titkos küldetése van), ugyanakkor az őrök létszáma kiegyenlíti az erőviszonyokat.

A játék 2-4 játékos számára kínál nagyjából egy órás játékokat. Két játékos esetén az egyikük alakítja a ninját vagy az árulót, vele szemben csökkentett számú őrökkel játszik a másik játékos. Három játékosnál ninja, áruló, őrök, négy játékosnál pedig ninja, áruló, katanás őrök, lándzsás őrök felosztásban folyik a játék.

Ninja

A dobozban 58 kártyával, két tucat figurával, egy nagy térképpel és mindenkinek egy “titkos” térkép, ahol nyomon követheti a saját mozgását. A játék 54.99 dolláros áron megrendelhető az AEG webshopjában.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához