LFG.HU

strato
hírekCimkek

Karácsonyi bundle záporBizonyára sok pénz pottyan a szervezőknek is az indie játékokat tömörítő akciós csomagok megjelentetéséből, mivel úgy tűnik, hogy az Indie Royale és a Humble Bundle komoly versengésbe kezdett. Az IR már másodszor változtatott a szabályain, a HB pedig már másodszor dobta piacra legújabb akcióját 1-2 napos eltolással az IR-hez képest.

Amíg a helyzet nem harapózik el, és megmarad az egészséges versengés, mi játékosok csak nyerhetünk az egészen. Egyrészt sokkal gyakrabban nyílik alkalmunk az indie szcéna kiváló művei közül csemegézni, másrészt növekvő minőség és csökkenő árak várhatók, ahogy a „piaci kofák” próbálnak egymásra licitálni.

Nézzük, mi a konkrét helyzet a két szervezet háza táján!

Indie Royale

Az Indie Royale megtalálta a módját, hogy hat játékot gyűrjön bele a karácsonyi csomag címgrafikáján látható négy dobozba. Ezek a következők:

 • Dino D-Day – Igen, ez pontosan az, amire gondoltok. Nácik és velociraptorok egy FPS-ben. Ez önmagában megér egy misét.
 • Eets – Egy aranyos platformjáték a Shank készítőitől.
 • The Blackwell Trilogy: Remastered – A point and click kalandjátékok kortárs nagymestere, a Wadjet Eye felújított és audio kommentárral is ellátott kísértetes/nyomozós trilógiája
 • The Oil Blue – Egy szatirikus és akciókban dús olajfúró szimulátor. Se több, se kevesebb.

A csomag ezúttal nem csak 5 napig, hanem két hétig vásárolható meg. A vásárlási feltételek nem változtak, tehát az ár minden vásárlással egy kicsit növekszik, hacsak nem fizet valaki annyival többet, hogy azért már csillagot is kiérdemeljen, mert ilyenkor az ár csökken.
Ezúttal egy kis ösztönzést is kapunk ahhoz, hogy mélyebbre nyúljunk a pénztárcánkba, mivel aki csillagos árat fizet, az Rush Coil 8-Bit Christmas című chipzenei albumát is megkapja bónuszként.

Humble Bundle-ék a negyedik Indie Bundle-lel rukkoltak most elő, mely (egyelőre) 5+2 játékot tartalmaz ~100 dollár értékben. Az alap játékokat mindenki megkapja, aki akár csak egy centet is fizet a csomagért:

 • Bit.Trip Runner – Platformjáték, melyben a zene is komoly szerepet kap. Főhősünk CommanderVideo, akivel 30 retro megjelenésű pályán kell végigszaladnunk.
 • Jamestown – Mars, steampunk, shoot ’em up, akár négy játékos co-op. Kell ennél több?
 • NightSky - Semmi köze a Mitsubishihoz, ellenben egy hangulatos logikai platform játék, ami manapság divatos módon a gravitációra és a mozgási energiára építi a fejtörőit.
 • Shank – Bunyós platformer rajzfilmes stílusban, melyben egy ex-gengszter bosszúálló hadjáratát követhetjük végig látványos kombók kíséretében.
 • Super Meat Boy – Sokak szerint az év legidegesítőbb (platform-) játéka, ennek ellenére századszorra is nekirugaszkodnak annak a fránya pályának, ami borsot tört az orruk alá.

A bónusz játékokat azok érdemlik csak meg, akik az átlagárat meghaladó ajánlatot tesznek:

 • Cave Story+ – Egy teljes egészében egyetlen személy (Pixel) által megalkotott platformjáték feltupírozott változata. Érdekes történet, szerethető karakterek, pörgős akció, új játékmódok.
 • Gratuitous Space Battles – Űrstratégia, melyben egy saját magunk által összeállított és testre szabott flottát kell menedzselnünk és győzelemre vezetnünk.

Itt is körülbelül két hétig él az akció, ami alatt lehetséges, hogy még további játékokkal bővül a bónusz szekció.

Az IR és a HB csomagra egyaránt elmondható, hogy a bennük található játékok többsége aktiválható Steamen is, illetve az előbbi esetén Desura kulcsok is járnak a játékokhoz a Dino D-Day kivételével.

Apropó, Steam. Körülbelül egy hete megjelent egy harmadik kezdeményezés is a világhálón, mely az Indie Gala névre hallgat, és szintén csokorba szedett indie játékokat kínál jóárasítva. Egyedi ismertetőjegye az, hogy itt a vásárolt játékok csak a Steam rendszerében aktiválhatók (magyarán Steam fiók szükséges hozzájuk, és DRM mentesen nem tölthetők le).

Ár- és bónuszpolitikájukban a HB-höz hasonlítanak, ugyanis itt is tetszőleges árat fizethetünk, de az átlagár felett fizetők bónusz játékokat és tartalmakat kapnak.
Az alap játékok a következők:

 • Hacker Evolution: Duality – Grafikus hacker szimulátor az Uplink után szabadon.
 • inMomentum – 3D-s platform versenyjáték minimalista térben, kellemes zenével.
 • Saira – Fejtörőkkel megtűzdelt, érzelmes történettel rendelkező platformjáték, melynek a főhőse egy fegyverekkel nem rendelkező fényképész lány.
 • Your Doodles Are Bugged! – A Lemmings és a Crayon Physics keresztezéséből született aranyos logikai játék.
 • Zombie Shooter 2 – Némi karakterfejlesztéssel megtámogatott zombi mészároló játék, az Alien Shooter nyomdokain haladva.

A bónusz játékok jelenleg már 2 dollár kifizetésével elérhetők:

 • Hacker Evolution: UntoldEgy fiatal programozó bőrébe bújva kell hacker tudásunk segítségével megakadályozni, hogy a számítógépek váljanak a domináns fajjá.
 • Zombie Shooter 1 – A zombi mészárszék első epizódja, melyhez jár a játék főcímzenéje is letölthető formában.
 • inMomentum Original Soundtrack – Az inMomentum zenei albuma Gareth Cokertől.
 • Your Doodles Are Bugged! Bonus doodles – Exkluzív tartalom a játékhoz.

A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához