LFG.HU

tadt
hírekCimkek

Az amerikai FFG kiadó bejelentette a 2012 márciusában megjelenő új játékok listáját. A lista legnagyobb címe, a Michael Gray által tervezett, több, mint 25 éves Fortress America átdolgozása.

A Fortress America egy 2-4 fő által játszható stratégiai társasjáték, története a közeli jövőben játszódik, ahol a világot egy újabb háború sújtja. Az 1986-os klasszikus játék korszerűsített változata ez, gyönyörűen kidolgozva (több mint 300 db részletesen kidolgozott műanyag figura van a dobozban).

A 21. század elején, számos terroristatámadás elszenvedése után, az Egyesült Államok birtokába kerül egy újonnan kifejlesztett, borzasztó pusztításra képes fegyvertechnológia, amivel könyörtelenül elpusztíthatóak mindazok az államok, amelyek az ellenségnek menedéket nyújtanak. Teljes nemzeteket törölnek el vele a térképről. A világ sokkoltan áll a brutális erődemonstráció előtt. Az Egyesült Nemzetek vezetése fenyegető gazdasági korlátozásokat ró az Egyesült Államokra, de annak vezetői meg vannak győződve róla, hogy érinthetetlenek, és figyelmeztetnek minden országot, hogy ha részt vesznek a megszorításokban, akkor saját létezésüket teszik kockára. Választási lehetőség híján, a nemzetek egy valószínűtlen koalícióban egyesítik katonai erejüket, hogy megkíséreljék az utolsó lehetőséget: az USA lerohanását…

A Fortress America-ban az Egyesült Államoknak 3 ellenségtől kell, hogy megvédje magát: Az Ázsiaiak Szövetségétől nyugatról, a Közép-Amerikai Szövetségtől délről, és az Euro-Szocialista Egyezségtől keletről. A játékosok vagy az Egyesült Államok bőrébe bújnak, azon fáradozva, hogy megvédjék magukat a külföldi fenyegetéstől, vagy a megszálló seregek élére állnak, hogy csatát csatára halmozva értékes területeket szerezzenek meg.

Fortress America unboxing

Video review (Joe Steadman)


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához